Kålpizza med parmaskinke

Jeg synes det her er en dejlig måde at få kål på, som både er en billig og virkelig sund spise. Som jeg før har skrevet, indeholder kål særligt de såkaldte bitterstoffer der, efter hvad forskning viser, skulle beskytte særlig godt mod brystkræft. Der er masser af fibre i og så er de sprængfyldte med vitaminer. Hver kål har sin fordel, så varier dit valg. Her har jeg brugt rødkål, for det lå lige i køleskabet - men hvidkål eller spidskål er også godt til formålet. Sammen med avocado, hytteost, nødder og parmaskinke får du en enkel let ret, der giver maven godt at arbejde med, fint med protein og en god portion fedt. 

 

2 Personer

2 skiver kål af 2,5 cm tykkelse

1 spsk god olie

1 tsk citronsaft

Dine yndlingskrydderier - jeg har brugt oregano, timian, hvid peber og en smule soya

200g hytteost

1 pakke parmaskinke - ca. 60-70g

20g mandler

1 avocado

Lidt rød peber, eller tomat, til pynt

 

Læg de to kålskiver i et ildfastfad og bland olien med citron og krydderier. Fordel på kålen og sæt i ovnen ved 180 grader i 30 min.

5 min før kålen skal ud, det vil sige efter 25 min, fordeler du hytteost, parma og mandler på de tå kålskiver. Lad parmaskinken blive crispy og tag ud. Skær avocadoen i skiver og server 'on the top'

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!