Konfektinspiration

Skal du også hygge med julekonfekt her i weekenden kommer her lidt inspiration til, hvordan du nemt kan gøre det lige så fint som de håndlavede fra Peter Beier.
- Lakrids marcipan med mørk chokolade med hvid chokoladepynt og frysetørret hindbær
- Mocca marcipan med hvid chokolade, mørk chokolade og krystal karamel
- Ingefær-marcipan med hvid chokolade og kokos
- dadel kugler med mørk chokolade og kokos
Uanset om du vil have lyse eller mørke striber på dine kugler, er det nemmeste at komme en portion chokolade i en frysepose og varme den op enten i et vandbad eller 1 minut i microovnen. Herefter klipper du et ultra lille hul i det ene hjørne, hvorefter du kan sprøjte chokoladen kontrolleret ud i en tynd stråle.
Lakrids-marcipan med mørk chokolade med hvid chokoladepynt og frysetørret hindbær
Bland 1/2 - 1 tsk lakridspulver i 100g marcipan og tril til kugler. Overtræk med mørk chokolade og pynt med hvid chokolade i striber. Slut af med frysetørret hindbær.
Mocca-marcipan med hvid chokolade, mørk chokolade og karamel
Bland 1 tsk neskaffe, 1 tsk kakaopulver og 1 tsk kokossukker i 100g marcipan. Tril til kugler og overtræk med hvid chokolade. Krystal karamellen har jeg lavet ved at smelte vand og kokossukker i forholdet 1:2. Det vil sige 1/2 dl vand til 1 dl kokossukker. Dertil 1 nip salt. Lad det boble kort på panden og kom herefter over på en bageplade med bagepapir på. Fordel helt tyndt ud og bræk i små stykke til at pynte med, når det er størknet.
Ingefær-marcipan med hvid chokolade og kokos
Riv 1-2 tsk frisk ingefær - alt efter hvor glad du er for smagen. Tril marcipanen til kugler og dyp herefter i hvid chokolade og kokosmel
Dadel kugler med mørk chokolade og kokos
Her har jeg bare pyntet et par dadelkugler med lidt mørk chokolade i striber og drysset med kokoschips