Kylling i peanutsovs

Nogle smagskombinationer er bare bedre end andre. Broccoli og jordnødder er muligvis blevet skilt ad ved fødslen, for de hører simpelthen så fantastisk godt sammen! Den dybe, fede og runde smag i jordnødder klæder broccoliens let bidtre toner - og sammen laver de et skjold, der udruster dit immunforsvar på aller smukkeste vis. Broccoli er efterhånden en skridsikker "superfood" - der er i hvert fald ikke rigtig noget dårligt at sige om denne grøntsag: Den er propfyldt med en perlerække af vitaminer og mineraler, særligt meget C-vitamin, K-vitamin, A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, folinsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium. Den har også et godt proteinindhold, i forhold til det er en grøntsag. Jordnødder indeholder ligeledes mange lækre ting for din krop - godt med protein, sunde fedtsyrer og den stærke antioxidant resveratrol, der særligt styrker kroppens restitution. Den indeholder også meget E -vitamin, der er guld for dit immunforsvar, samt kalium og magnesium, som er godt for kredsløbet og dit hjerte.

 

2 personer

250g - 300g kylling

300g broccoli

200g squash

1 æble

3 dl fed kokosmælk, eller fløde 18%

1 (stor) dl peanutbutter

2 tsk soya

1 tsk revet ingefær

1 tsk honning

1 tsk æblecidereddike 

1 fed hvidløg

2 tsk olie til opvarmning

30g peanuts

 

Skær kyllingen i mundrette bidder, sådan ca. 2 x 2 cm. Knus hvidløget og riv ingefæren. Varm olien op og varm hvidløg og ingefær med. Tilføj soya og honning. Herefter kommer du kokosmælk eller fløde på og lad det varme igennem. Tilsæt peanutbutter og rør det godt sammen. Herefter kommes kylling på. Mens det simrer, skærer du broccoli, squash og æble i mindre stykker. De skal først tilsættes, lige inden kyllingen er færdig, da der skal være masser af bid i. Efter 10 min, hvor kyllingen har simret, kommes broccolien på. Giv det fuld varme i et par minutter og vend til sidst squash og æble i. Server med peanuts on the top :-)

Info: Detter er en ægte lchf (low carb high fat) ret - hvor der er masser af sundt fedt, proteiner og sparsomt med kulhydrater. Netop fordi der er så få kulhydrater i denne ret, er det vigtigt, både for sundheden og mætheden, at du ikke skærer ned på fedtmængden i peanutsovsen, ved f.eks. at vælge at blande den med minimælk eller putte mindre peanutbutter i. Fedtet sikrer dig en stabil mæthed og tilføjer brugbart energi til din krop. Retten smager også skønt kold, og gør sig  derfor godt til en madpakke dag!

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!