Kyllingespyd på grøn ingefærbund

Der er fuld knald på ingefæren - så tager vi lige efterårssnuen i opløbet!

2 personer

300g kylling

1 broccolihoved

250g ærter

2 store løg

3 fed hvidløg

50g ingefær

1 spsk kokossukker + 1 tsk kokossukker

1/2 øko citron

2 forårsløg

1 spsk soja

1 spsk teriyaki

1 spsk eddike 

1 lille rød chili

olie til stegning

Riv halvdelen af ingefæren på et rivejern. Kom i en morter sammen med 1 spsk soja, 1 spsk kokossukker, 1 spsk teriyakisauce og 2 spsk citronsaft. Knus godt sammen og mariner kyllingen heri.

Skær resten af ingefæren i strimler og hvidløg helt tyndt. Chilien skærer du i tynde skiver. Broccoli og løg skæres i små stykker - og husk nu at hele broccolien kan bruges! Ikke noget med kun at udnytte buketterne for oven. Det svarer lidt til at købe en hel kylling og kun bruge vingerne (rimelig tosset!) Så hak/snit den hele. Varm lidt olie op i en gryde og kom hvidløg og løg ved. Lad det dufte og blive blankt. Kom nu ærter og broccoli i sammen med citron, soja, eddike, 1 tsk kokossukker og chili. Lad det simre sammen ved svag varme mens du steger kylling. 

Kom kyllingen på spyd - spyd som du forinden har haft i vand i 10 minutter. Så brænder de ikke på. Varm en pande op og kom lidt olie på. Herefter steges spydende til kyllingen er færdig. Kom også den overskydende marinade på panden så du får glæde af det hele!

Hak forårsløg og server kyllingespydene oven på den grønne ingefærbund

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!