
Skal der være fest, så lad der være fest. Her får du opskriften på en lækker burger med saftig pulled chicken.
Der er mad nok til seks personer.
Barbecuesauce
21⁄2 dl ketchup
21⁄2 dl vand
1⁄2 dl rørsukker
1⁄2 dl Worcestershire Sauce
1⁄2 dl æbleeddike
1 tsk. chilipulver Salt og peber
Hæld det hele i en pande, og rør, til det er glat. Bring i kog, skru ned, og lad simre i 25 minutter. Rør indimellem.
Pulled chicken
4-5 kyllingebrystfiletter
3 dl barbecuesauce
1⁄2 dl vand
1⁄2 dl æbleeddike
Put ingredienserne i en stor gryde. Bring i kog, og lad simre under låg ved svag varme i 20 minutter. Tag kyllingen op, og gem saucen. Lad kyllingen køle af i et kvarter. Pil den fra hinanden med gafler eller fingrene. Mens kyllingen køler af, lader du saucen simre videre uden låg i et kvarter, eller til den er reduceret til halvdelen. Put kyllingen i, og varm op.
Coleslaw
1⁄4 fintsnittet rødkål
1⁄4 fintsnittet hvidkål
2 groftrevne gulerødder
Dressing
2 spsk. mayonnaise
2- 3 spsk. sukker
1⁄4 dl æblecidereddike
3⁄4 dl rapsolie
Salt og peber
Bland dressingen i en lille skål og de øvrige coleslawingredienser i en stor skål. Tilsæt dressing lidt ad gangen, og rør. Det må ikke svømme i dressing.
Fritter
1 kg skrællede kartofler
Olie
Salt og peber
Skær kartoflerne i stave. Vend dem i olie og krydderier, og bag dem cirka 45 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Nyd den
Anret pulled chicken og coleslaw i burgerboller – køb dem færdige, eller find en opskrift på nettet. Servér med fritter til og eventuelt en mayo med lidt chilipulver, salt og peber i.
Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.
