lækker lakse lasagne
© iStock

Sådan laver du den lækreste og nemmeste lakselasagne

Forkæl dine smagsløg med en lækker og cremet lakselasagne

11. juni 2018 af Julie Grothen

Mums! Alle elsker det, og de fleste kan lave en killer-lasagne. Gå i krig med denne lækre variant der med garanti ikke vil skuffe dig.

Opskriften er til 4 personer

Sværhed: nem

Tid: 30 minutter (og 40 minutter i ovnen)

Pris: 130 kroner

INGREDIENSER:

  • 400 g laks
  • 12 lasagneplader (cirka)
  • 500 g frossen spinat (optøet)
  • 200 g hytteost
  • 3/4 l sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 dl mel
  • 175 g revet ost (f.eks. cheddar)
  • Reven muskat
  • salt og peber

SÅDAN GØR DU:

Start med at lave bechamelsovsen: Smelt smørret, og rør melet ud i det smeltede smør. Lidt efter lidt tilsætter du mælken, mens du rører. Det gælder om at få en tyk, flydende sovs uden klumper - derfor skal du kun hælde lidt i ad gangen, og sovsen skal ikke koge. Tag gryden af blusset, tilsæt den revne ost, og smag til med muskatnød, salt og peber. Bland spinat og hytteost i en skål. Skær laksen ud i passende stykker (er der skind på, så skær det af).

Saml lasagnen: Start med at hælde en smule sovs i bunden af fadet, og læg derefter et lag lasagneplader. Læg spinat/hytteost ovenpå, og dernæst laksen. Lav to lag i alt, og slut af med et ekstra lag lasagneplader med sovs ovenpå.

Nu skal lasagnen i en 200 grader varm ovn i cirka 40 minutter. Værsgo, damer!

Bragt første gang i Woman nr. 161


Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori