Mums! Alle elsker det, og de fleste kan lave en killer-lasagne – men har du prøvet en lakselasagne? Gå i krig med denne lækre variant, der med garanti ikke vil skuffe dig.
Vi har både ingredienser og opskriften klar på en lækker, cremet lakselasagne. Velbekomme!
Opskrift på lakselasagne
Opskriften er til fire personer
Sværhed: Nem
Tid: 30 minutter (og 40 minutter i ovnen)
Pris: Cirka 130 kroner
Ingredienser til lakselasagne
Følgende ting skal du bruge for at lave en lakselasagne:
- 400 g laks
- 12 lasagneplader (cirka)
- 500 g frossen spinat (optøet)
- 200 g hytteost
- 3/4 l sødmælk
- 50 g smør
- 1 dl mel
- 175 g revet ost (f.eks. cheddar)
- Reven muskat
- salt og peber
Sådan laver du lakselasagne
Start din lakselasagne med at lave bechamelsovsen og forbered derefter laksen. Til sidst samler du lasagnen.
Bechamelsovsen
- Smelt smørret, og rør melet ud i det smeltede smør
- Lidt efter lidt tilsætter du mælken, mens du rører. Det gælder om at få en tyk, flydende sovs uden klumper – derfor skal du kun hælde lidt i ad gangen, og sovsen skal ikke koge
- Tag gryden af blusset, tilsæt den revne ost, og smag til med muskatnød, salt og peber
Resten af ingredienserne
- Bland spinat og hytteost i en skål
- Skær laksen ud i passende stykker (er der skind på, så skær det af)
Saml lakselasagnen
- Start med at hælde en smule sovs i bunden af fadet
- Læg derefter et lag lasagneplader på
- Læg spinat/hytteost ovenpå
- Dernæst lægger du et lag laks på
- Lav to lag i alt, og slut af med et ekstra lag lasagneplader med sovs ovenpå
- Nu skal lasagnen i en 200 grader varm ovn i cirka 40 minutter.
Velbekomme!
Bragt første gang i Woman nr. 161
Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.