Lækre glutenfri knækbrød

Jeg elsker simpelthen hjemmelavet knækbrød. Ikke for at lyde hellig - men de kan simpelthen spises som små kager! Jeg laver dem i et hav af variationer, med forskellige krydderier og fyld; som rosemarin, basilikum, oregano, hvidløg, soltørret tomater, kanel, ingefær. Til tider får de også et mørk lag chokolade over sig (det kan virkelig anbefales!) 

Disse her er dog rimelig neutrale - de er nemlig tiltænkt påske frokostbordet til en god ost, laks, tunmouse eller avocado æggene. De er lavet kun på kerner og en smule fedtstof, så altså ingen gluten, sundt fedt og masser af protein. Da kernerne er blendet får du fuld gavn af deres sunde fedtsyrer og gode fibre - for du har hjulpet kroppen lidt med nedbrydelsen, i det du har blendet det. Nyd dem med rigtig god samvittighed

 

1/2 bradepande

200g solsikkekerner

200g hørfrø

1 1/2 dl mayonaise

1/2 tsk salt

1/2 tsk peber

 

Gem 50g solsikkekerner og 50g hørfrø og put resten i blenderen eller minihakkeren. Blend til det er blevet fint kernemel. Bland de hele hørfrø og solsikkekerner i, sammen med salt og peber. Vend mayonaisen i og ælt det godt sammen. Beklæd en bradepande eller en bageplade med bagepair og tryk dejen jævnt ud, ca. 0,5 cm. tykkelse. Bag i ovnen ved 180 grader i ca 12 min. Det er ikke helt sprødt når det kommer ud, men bliver det når det er afkølet. Er dette ikke tilfældet, kan du altid putte det i ovnen igen, indtil du synes det er passende sprødt. Skær det ud mens det er lunt - det er nemmere, end når det er helt koldt.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!