Lækre hjemmelavede falafler til dig, der savner et kødfrit måltid

Her får du opskriften på saftige og sprøde falafler med sesam og persillefyld.

Det skal du bruge 

Til ca. 25 falafler

4 dl tørre kikærter (skal blødes op i ca. 12 timer)

1 bundt persille

1 løg

2 æg

2 fed hvidløg

1 tsk sambal oelek eller ¼ rød chili

1,5 tsk. stødt spidskommen

1,5 tsk. stødt koriander

1 dl mel eller rasp

Salt og peber

1 dl sesamfrø

Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Blød kikærter op ved at stille dem i vand i minimum 12 timer. Kikærterne skal endelige ikke koges herefter, da de nemlig bliver helt udkogte og bliver umulige at få til at hænge sammen, når falaflerne skal steges.
  • Riv løg og hvidløg, og hak chilien.
  • Blend nu alle ingredienserne sammen på nær sesam og olie.
  • Form falaflerne som valnødder med en spiseske, vend dem i sesamfrø og tryk dem en anelse flade.
  • Steg dem på panden med olivenolie. Der skal en del olie til, for at de bliver sprøde og gennemstegte, ca. 1 dl.
  • Servér dem eventuelt med en crunchy, indisk-inspireret salat med couscous. Normalt er der kylling i denne opskrift, men det kan du sagtens undlade. 

Bon appetit

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Læs mere fra samme kategori