Laksesalat med ristet rugbrød

Frokostsalater er en hverdagsluksus, som kan være en dyr fornøjelse af købe sig til, men super nem at lave selv. Fordelen ved at lave den selv er også, at du er med til at bestemme mængden af fyld. Uden at være den sure madblogger-type synes jeg personligt, der er lidt langt imellem laksestykkerne i den laksesalat, man kan købe!

Du kan sagtens købe lakserester, halestykker eller andre billige udskæringer til formålet - og du kan selvfølgelig også bare bruge resterne fra aftensmaden, hvis der har været laks på menuen.

2 personer

150g laks

1 dl hytteost

1 dl skyr eller cremefraiche

1 stort forårløg

4-5 asparges (alternativ: 1 stilk bladsellerie eller 1 grøn peberfrugt)

salt, peber

Rugbrød 

Damp laksen med lidt citron. Lad den køle af og hak imens forårsløg. Bland herefter laks med hytteost, skyr og forårsløg. Smør rugbrødet med en lille smule olie eller smør og steg det på panden eller rist det på en rister. Spis laksesalaten til det lune og ristet rugbrød eller som fyld i en wrap eller bolle. 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!