Linsefalafler

Linsefalafler med blomkåls tabouleh

Jeg prøver ihærdigt på at have en vegetarisk dag om ugen, både for at spare lidt på kødet, og for at få brugt så mange grøntsager som muligt.

Med falafler af linser, er du fri for at huske at lægge noget i blød. De skal blot koge i 20 min og så er de klar. Lynhurtig ret hvor din blender klarer det meste for dig. Denne ret er spækket grønne fibre og sunde vitaminer. Med både linser og skyr har du også proteinerne på plads, og den sikrer dig en god mæthed og flad mave. Derudover er linser rige på calcium, jern og folat. 

 

2 personer.

Falafel

100g linser, råvægt

2 fed hvidløg

1 lille løg

1 æg

1 tsk timian

½ tsk peber

½ tsk tørret chiliflager

1 spsk soya

1 dl olie

 

Tabouleh 

300g blomkål

½ squash

1 tomat

30g mandler

1 lille løg

1 spsk smagsneutral olie, evt. hørfrø eller valnøddeolie

½ bundt persille

1 tsk eddike

 

Squash tzatziki

½ squash

1 stort fed hvidløg

½ tsk salt

½ tsk grov peber

250g skyr

 

Start med at skylle linserne rene og derefter koge dem. Mens de koger, begynder du på taboulehen. Blend blomkål med eddike. Hak tomat, løg, persille, mandler og squash fint. Bland i det blendede blomkål og vend det hele med olien. Drys med lidt grov peber.

Riv den anden halve squash på den grove side af rivejernet. Klem den revne squash i hånden, så overskydende vand ryger ud. Hak hvidløg fint. Bland med skyr, salt og peber.

Når linserne er færdige tages de af. Hæld dem i en si, så vandet ryger fra og skyld dem under koldt vand for at afkøle dem hurtigt. Sørg for de er ”dryppet af” således, at du ikke får vand med ned, når de blendes. Put alle ingredienser (undtagen olie) i blenderen. Blend til en lind masse. Varm olien op og lig klatter af linsemouse i med en ske. Vend dem jævnligt og tag af når de er gyldne. Lig dem et øjeblik på lidt køkkenrulle og server med tabouleh og tzatziki.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!