Mmm... brændte mandler..

Så nemt er det at lave dem selv!

4. december 2013 af Regitze von Bülow Bjergegaard

Jeg kan ikke gå igennem december uden mine brændte mandler. Og vi snakker ikke én eller to stykker -  de indtages i stort antal! Derfor har jeg gjort dem toptunet på vitamin og mineralfronten ved at skifte det hvide sukker ud med kokossukker. Kokossukker, eller palmesukker, udvindes fra kokospalmernes blomstersaft. Det indeholder en del antioxidanter og så har det et lavt GI index, på 35. Det vil altså sige, at det næsten ikke påvirker dit blodsukker, og slet ikke når det spises sammen med mandlerne. Win win :D 

Jeg laver dem altid selv, og det er der op til flere gode grunde til

  • Det er super nemt!
  • Du kan skifte det hvide sukker ud med et lækkert og sundt alternativ
  • Du kan sætte dit eget twist på dem - tilføj for eksempel kanel, chili eller lakrids!
  • Den duft der breder sig fra køkkenet når sukkeret karamelliserer - åååhh JUL ♥
  • Det er en rigtig hygglig værtindegave at give, eller som forkælelse til dine julegæster (de ved jo ikke HVOR nemt det er!)

 

250g

200g mandler

1 ½ dl palmesukker

2 spsk vand

Hvis du vil have et twist: 2 tsk kanel/ 1 tsk vanille, / 1/4 tsk pulvarseret chili / 1 tsk lakridspulver

 

Kom det hele på en varm pande. Lad det varme mens du rører rundt, indtil der opnås en karamel-agtig konsistens og blank overflade på alle mandlerne. Spred ud på bagepapir og lad dem blive kolde.

 

Tip: Hvis du ikke er vild for at købe kokossukker så er det næstbedste honning og mørkt rørsukker. Det påvirker dog stadig dit blodsukker en del - men indeholder samtidig en del mineraler, og er på den måde bedre end melis eller hvidt sukker.

 

NYD DEM OG GLÆDELIG JUL