Mortensaften med and og honningglaseret rodfrugter

En hel and er både lidt voldsom, og tidskrævende - så kast dig i stedet over et andebryst, og lav en lækker - og billig, middag til en du holder af på Mortensaften. Har du honning, balsamico og en sjat mælk på dit basislager, så står middag og vin dig i 100 kr!
Steger du anden som anvist nedenunder, er du tilmed sikret sprødt skind. Så kan man da ikke forlange meget mere?
2 personer
2 andebryster á 160 g
1 pose blandet rodfrugter, 1 kg
1 dl rødvin
1 tsk tørret rosemarin
1 dl mælk
Marinade til rodfrugter
1 spsk olie
1 spsk balsamico
1 lille spsk honning/sirup/kokossukker
salt og peber
Skræl og skær rodfrugter i stave. Bland balsamico, honning og olie. Vend med rodfrugter og kom i ovnen, ca. 40 minutter. Imens skærer du andebrysternes skindside, så de har ridser ned langs siden. Gnid dem med salt og rosemarin. Når rodfrugter har stået i ovnen i 25 minutter, kommer du andebrysterne på en kold, tør pande, med skindsiden ned af. Sæt fuld varme på og vend først brysterne om, når de er blevet flotte gyldne i kanten. Giv modsatte side et par minutter, stadig på fuld blus, og skru herefter ned til halv varme. Vend brysterne jævnligt i 5 minutter til. Kom herefter brysterne i seperate stykker sølvpapir og pak dem godt ind. Mens brysterne ligger og trækker, laver du saucen ved at tilsætte 1 dl rødvin på panden med andefedt. Lad det koge ind til cirka halvdelen og tilsæt nu 1 dl mælk. Smag til med en smule salt og peber.
Skær brysterne i 1 cm tykke skiver og server med rodfrugter og sauce - og selvfølgelig et godt glas vin eller to!