Mortensaften med and og honningglaseret rodfrugter

En hel and er både lidt voldsom, og tidskrævende - så kast dig i stedet over et andebryst, og lav en lækker - og billig, middag til en du holder af på Mortensaften. Har du honning, balsamico og en sjat mælk på dit basislager, så står middag og vin dig i 100 kr!

Steger du anden som anvist nedenunder, er du tilmed sikret sprødt skind.  Så kan man da ikke forlange meget mere?

 

2 personer

2 andebryster á 160 g

1 pose blandet rodfrugter, 1 kg

1 dl rødvin

1 tsk tørret rosemarin

1 dl mælk

Marinade til rodfrugter

1 spsk olie

1 spsk balsamico

1 lille spsk honning/sirup/kokossukker

salt og peber

 

Skræl og skær rodfrugter i stave. Bland balsamico, honning og olie. Vend med rodfrugter og kom i ovnen, ca. 40 minutter. Imens skærer du andebrysternes skindside, så de har ridser ned langs siden. Gnid dem med salt og rosemarin. Når rodfrugter har stået i ovnen i 25 minutter, kommer du andebrysterne på en kold, tør pande, med skindsiden ned af. Sæt fuld varme på og vend først brysterne om, når de er blevet flotte gyldne i kanten. Giv modsatte side et par minutter, stadig på fuld blus, og skru herefter ned til halv varme. Vend brysterne jævnligt i 5 minutter til. Kom herefter brysterne i seperate stykker sølvpapir og pak dem godt ind. Mens brysterne ligger og trækker, laver du saucen ved at tilsætte 1 dl rødvin på panden med andefedt. Lad det koge ind til cirka halvdelen og tilsæt nu 1 dl mælk. Smag til med en smule salt og peber.

Skær brysterne i 1 cm tykke skiver og server med rodfrugter og sauce - og selvfølgelig et godt glas vin eller to!

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!