Moules frites

Jeg har haft muslinger på bloggen før - og det er fordi det er en fantastisk luksuriøs fastfood, også til hverdag, som bestemt hverken behøver være dyr eller besværlig. 

Her har jeg ladet min inspirere fra den klassiske moules frites, men lavet fritterne på selleri for forandringens skyld. Man kunne også udnytte de mange nye kartofler og lave grove kartoffelbåde til.

 

2 personer

1,5 kg blåmuslinger

3 store gulerødder

1 porre

4 stængler bladselleri

1 knoldselleri

olie til selleri samt til at svitse grøntsagerne i

1/4 dl piskefløde

300 ml hvidvin

3 fed hvidløg

Salr & peber

 

Aioli

1 dl god mayonnaise

1 dl creme fraiche

2 fed hvidløg

1 spsk citronsaft

salt

 

Start med at skære skrællen af selleri og skær sellerien i grove stave som du vender i olie og krydrer med salt og peber. Kom dem i ovnen og giv dem i alt 20-25 min.

Rensning af muslinger

Er muslingerne ikke renset på forhånd, er dette selvfølgelig det første du skal gøre - det er de fleste dog. Du renser dem hurtigst for sand og tang med en hård børste og tryk på vandet. Er der åbne iblandt som ikke lukker sig ved et slag mod bordkanten, smider du dem ud. Det gælder også knuste muslinger. Herefter hakkes grøndsager i tern og hvidløget i tynde skiver. Kom en lille klat smør eller lidt olie i en stor gryde (stor nok til at rumme alle muslinger). Kom herefter hvidløg og grøntsager i og giv dem et par minutter. Tilsæt hvidvin og lad det koge op, hvorefter du skruer ned til halv blus og kommer fløden ved. Under låg lader du det simre i 10 minutter.

Imens laver du aioli ved at blande cremefraiche, mayonnaise og hvidløg. Smag til med citron og salt. Til slut kommes muslingerne i gryden til grøntsagerne. Giv det 4 minutter, præcis, og så er der serveret! 

OBS: er der muslinger som ikke har åbnet sig må du ikke spise dem. 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!