Chiagrød med bær og mysli
En chiagrød mætter meget, og så er den også nem at lave. © Getty Images

Sådan laver du en lækker chiagrød med bær og hjemmelavet mysli

Instaværdig + nem at lave = helt perfekt

23. maj 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis du er typen, der ville ønske, at du kunne spise morgenmad til aftensmad hver eneste dag, fordi du sværger til, at morgenmad er dagens allerbedste måltid? Så har du sikkert allerede eksperimenteret med den populære grød: Chiagrød.

Hvad er chiafrø egentlig?

Chiagrød er lavet på chiafrø, som er frø med et højt indhold af omega 3-fedtsyrer, protein og kostfibre. Chiafrø kan bruges i bagværk som knækbrød og kage, proteinpandekager, salater, som pynt på skyr eller yoghurt – og så selvfølgelig i chiagrød.  

Chiafrø smager ikke rigtigt af noget, men de indeholder en masse lækre ting, din krop vil elske. Per 100 gram indeholder chiafrø 32,4 gram fedt, 6,6 gram kulhydrat og 23,9 gram protein. 

Chiafrø
Sådan ser chiafrø ud. © Getty Images

Opskrift på chiagrød

En fantastisk gode ved chiafrø er, at de binder deres egen vægt 10-12 gange i væske, og det vil sige, at du ikke skal bruge særligt mange af de små, mørke frø for at lave en hel grød. Det betyder dog også, at chiafrøene skal have lidt tid til at binde væsken, og derfor kan du ikke lave en chiagrød 10 minutter før, du skal spise den sunde morgenmad.

Her er, hvad du skal bruge til en enkelt lækker chiagrød:

  • 200 ml kokosmælk (eller 2 dl. mandelmælk)
  • 4 spsk chiafrø

Sådan laver du din chiagrød

Bland kokos- eller mandelmælk sammen med chiafrøene i en beholder med låg. Lad herefter chiagrøden trække i køleskabet natten over. Voilá! 

Hvis grøden er meget fast, kan du nænsomt hælde en smule mere mælk (eller vand) i. 

Chiagrød med mysli og bær
Se lige, hvor flot og forfriskende en chiagrød kan se ud. © Getty Images

Opskrift på lækker mysli til din chiagrød

Når selve chiagrøden er færdig, er det helt op til dig selv, hvad du putter på af topping. Bær er en sikker vinder, og vi kan personligt anbefale hindbær til din chiagrød. 

Du kan også eksperimentere med en lækker hjemmelavet mysli. Til en hjemmelavet mysli kan du eksempelvis bruge græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, havregryn, mandler, hasselnødder og tranebær. Kun fantasien sætter grænser, så vælg dét, du allerbedst kan lide.

Hæld alle kernerne og nødderne på en bageplade med bagepapir, og hæld en smule acaciehonning på for sødmens skyld. Bag blandingen på cirka 150 grader i 12 minutter, og brug den herefter som sprød og lækker topping til din chiagrød!

Hjemmelavet mysli til chiagrød
Hjemmelavet mysli til chiagrød er en sikker vinder! © Getty Images

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori