Opskrift: Æblekage med mandelbund og abrikoscreme

Jeg har luget lidt ud i sukkermængderne til denne æblekage og brugt nogle af naturens næringsrige sukkerkilder i stedet. Få fat i de danske æbler, hvis aroma og saft er perfekt i denne kage.

 

4-6 pr

2 store økologiske æbler

100g mandler

1 æg

50g smør

½ dl kokossukker + 1 spsk til at strø med

2 tsk kanel

1,5 spsk kokosfibre –fedtreduceret kokosmel

 

Abrikos creme

1,5 dl abrikoser – lagt i blød i mindst 4 timer

1-2 dl vand

1 tsk rå vanillepulver

1 spsk – med top – kartoffelmel eller majsstivelse

 

Start med at lave cremen ved at blende abrikoser med vand og vanille. Kog herefter mosen op med kartoffelmelet, og stil i køleskab. Blend herefter mandler til mel. Pisk æg med kokossukker, og vend mandelmel i sammen med kokosfibrene. Ælt smørret ind i dejen, og smør et tærtefad på ca. 20 cm i diameter med lidt ekstra smør. Fordel dejen tyndt i formen – ca ½ cm over det hele. Træk dejen lidt op af siderne også, så cremen og æblerne holdes på plads. Skær æblerne helt tyndt og lad skrællen sidde på. Fordel abrikos cremen over bunden og kom æbler på i et tyndt lag. Fortsæt til alle æbler er brugt, og strø til sidst med kanel og kokossukker. Bag ca. 25 min i ovnen, og lad den køle helt af.

Server evt. med lidt cremefraiche eller vanilleskyr til.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!