Opskrift: Bløde flødekarameller med havsalt

De er bløde, chewy, smelter på tungen – og så smager de altså bare af mere. Hjemmelavede flødekarameller er et lækkert alternativ til den traditionelle juleslik, og hvis de pakkes ind i gennemsigtige poser med bånd er de også rigtig fine som en lille værtindegave.
Ingredienser (60-70 stk):
5 dl piskefløde
250 g rørsukker
125 g glukosesirup
1,5 tsk havsalt + ekstra til drys (gerne en god flagesalt)
Fremgangsmåde
-
Mål alle ingredienserne (pånær havsalt) af i en stor tykbundet gryde, og varm dem op under medium varme. Husk at røre i massen indtil den koger, så der ikke er noget, der brænder fast i bunden.
-
Når massen koger, skal der skrues en smule ned (efter behov) så det ikke koger over. Men det er vigtigt at massen koger hele tiden.
-
Hav et sukkertermometer i massen, så du kan holde øje med temperaturen, og rør i karamelmassen en gang imellem. Karamellen er færdig, når den slipper bunden af gryden, og når den har en temperatur på 122-124 grader.
-
Når karamellen er kogt færdig, tilsættes 1,5 tsk havsalt, og der røres godt rundt.
-
Karamellen hældes i et fad, der er beklædt med bagepapir og smurt med lidt smagsneutral olie. Den skal have en højde på maks 1 cm.
-
Drys forsigtigt lidt ekstra flager havsalt ud over karamellen, så den bliver fin at se på.
-
Lad karamellen køle af i køleskabet i 3-4 timer.
-
Tag herefter karamellen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, så den ikke er stenhård. Tag en ren saks og klip forsigtigt karamellen ud i små firkanter eller rektangler, og pak dem ind i cellofan eller madpakkepapir.