Opskrift: Bløde flødekarameller med havsalt

De er bløde, chewy, smelter på tungen – og så smager de altså bare af mere. Hjemmelavede flødekarameller er et lækkert alternativ til den traditionelle juleslik, og hvis de pakkes ind i gennemsigtige poser med bånd er de også rigtig fine som en lille værtindegave.

Ingredienser (60-70 stk):

5 dl piskefløde
250 g rørsukker
125 g glukosesirup
1,5 tsk havsalt + ekstra til drys (gerne en god flagesalt)

Fremgangsmåde

  1. Mål alle ingredienserne (pånær havsalt) af i en stor tykbundet gryde, og varm dem op under medium varme. Husk at røre i massen indtil den koger, så der ikke er noget, der brænder fast i bunden.

  2. Når massen koger, skal der skrues en smule ned (efter behov) så det ikke koger over. Men det er vigtigt at massen koger hele tiden.

  1. Hav et sukkertermometer i massen, så du kan holde øje med temperaturen, og rør i karamelmassen en gang imellem. Karamellen er færdig, når den slipper bunden af gryden, og når den har en temperatur på 122-124 grader.

  2. Når karamellen er kogt færdig, tilsættes 1,5 tsk havsalt, og der røres godt rundt.

  3. Karamellen hældes i et fad, der er beklædt med bagepapir og smurt med lidt smagsneutral olie. Den skal have en højde på maks 1 cm.

  4. Drys forsigtigt lidt ekstra flager havsalt ud over karamellen, så den bliver fin at se på.

  5. Lad karamellen køle af i køleskabet i 3-4 timer.

  6. Tag herefter karamellen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, så den ikke er stenhård. Tag en ren saks og klip forsigtigt karamellen ud i små firkanter eller rektangler, og pak dem ind i cellofan eller madpakkepapir.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!