Opskrift: Blomkålsdip med gurkemeje

Når du skal have grøntsagerne i dig til hver dag, handler det om at lege lidt med smag og utryk - personligt er dip en favorit for mig! Brug den som tilbehør til mad eller salat, som dip til grønt eller som smørelse på crackers eller sandwich. Du kan også gøre den mere flydende med lidt ekstra olie samt en sjat vand,og bruge det som dressing på pasta eller andet salat. 

 

2-4 prs

1 lille dansk blomkål

2 spsk god olivenolie

1 spsk karry

1 spsk gurkemeje

1 dl cashewnødder

4 fed hvidløg

salt, peber

1-2 spsk frisk citronsaft

1 dl skyr/creme fraiche eller kokosfløde for mejerifri version 

 

Skær blomkål i buketter. Varm olien op og kom gurkemeje, karry og hvidløg i. Svits det af, og tilføj blomkål og cashewnødder. Lad det få en risteflade (lad det få farve) på alle sider, og tilføj herefter 1 dl vand. Lad det koge ind, og gentag med endnu 1 dl. Lad det køle let af, og blend det godt sammen. Brug gerne en minihakker eller foodprocessor. Gentag mange gange og skrab ned af siderne undervejs. Tilføj herefter skyr, creme fraiche eller kokosfløde, citronsaft samt salt og peber. Blend til en lind dip. Smag til med salt og peber.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Læs mere fra samme kategori