De her muffins er nemme og hurtige at lave, da ingredienserne bare skal blendes sammen. Man kan lave dem med en midte af karamel, som i opskriften her, eller helt undlade midten. Vil du gøre dine muffins ekstra delikat, kan du servere dem med en lækker gang vaniljeis og friske bær til.
Ingredienser til seks chokolademuffins
- 3 æg
- 6 dadler
- 1 spsk flydende honning
- 100 g mørk chokolade (70 %)
- 50 g smør
- 2 store spsk crunchy peanutbutter
- 6 tsk karamel (dulce de leche) – opskriften findes længere nede
Sådan laver du chokolademuffins
- Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme. Tilsæt honning.
- Blend chokoladeblandingen med dadler, æg og peanutbutter til en ensartet masse.
- Brug faste muffinsforme, da massen er for blød at komme i papirsforme.
- Fyld først de 6 muffinsforme lidt under halvt op. Læg derefter en lille tsk karamel ovenpå. Herefter fyldes resten af kagemassen ovenpå.
- Kagerne bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Fremgangsmåde på karamel
- Kog en dåse kondenseret mælk i 3,5 time. Husk at fylde vand i gryden løbende, så dåsen hele tiden er dækket.
- Når karamellen er kølet helt af røres der rundt i den, så den bliver ensartet.
- Et lille tip er at tilsætte 1 tsk saltflager, så det bliver til saltkaramel. Det kan dog sagten udelades, hvis du foretrækker karamellen, som den er.
Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.