Nemme chokolade muffins
Mhmm! De her chokolademuffins er SÅ lækre. © Getty Images

Opskrift: Chokolademuffins med peanutbutter og karamel

De er SÅ lækre!

16. maj 2018 af Camilla Pilgaard

De her muffins er nemme og hurtige at lave, da ingredienserne bare skal blendes sammen. Man kan lave dem med en midte af karamel, som i opskriften her, eller helt undlade midten. Vil du gøre dine muffins ekstra delikat, kan du servere dem med en lækker gang vaniljeis og friske bær til.

Ingredienser til seks chokolademuffins

  • 3 æg
  • 6 dadler
  • 1 spsk flydende honning
  • 100 g mørk chokolade (70 %)
  • 50 g smør
  • 2 store spsk crunchy peanutbutter
  • 6 tsk karamel (dulce de leche) – opskriften findes længere nede

Sådan laver du chokolademuffins

  1. Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme. Tilsæt honning.
  2. Blend chokoladeblandingen med dadler, æg og peanutbutter til en ensartet masse.
  3. Brug faste muffinsforme, da massen er for blød at komme i papirsforme.
  4. Fyld først de 6 muffinsforme lidt under halvt op. Læg derefter en lille tsk karamel ovenpå. Herefter fyldes resten af kagemassen ovenpå.
  5. Kagerne bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Fremgangsmåde på karamel

  1. Kog en dåse kondenseret mælk i 3,5 time. Husk at fylde vand i gryden løbende, så dåsen hele tiden er dækket.
  2. Når karamellen er kølet helt af røres der rundt i den, så den bliver ensartet.
  3. Et lille tip er at tilsætte 1 tsk saltflager, så det bliver til saltkaramel. Det kan dog sagten udelades, hvis du foretrækker karamellen, som den er.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori