Opskrift: Den perfekte mandelkage til julehygge med veninderne

Denne kage er fyldt med gode sager som mandler, appelsin og masser af mørk chokolade. Server den som den søde afslutning på middagen med en god vaniljeis til, eller spis den kold dagen efter – denne kage vil helt sikkert vække begejstring og mmmh-lyde, hos dem der får lov at smage.

Ingredienser (22 cm springform)

2 æg
100 g. rørsukker
100 g. smør
1 vaniljestang
100 g. mandler
4 spsk hvedemel
70 g. hakket mørk chokolade (brug gerne en god 70 %)
1 økologisk appelsin (skallen heraf og saften fra 1⁄2 appelsin)

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende mandlerne helt fint, så de bliver til mandelmel.

  2. Smelt smør i en gryde til det kun lige er smeltet – det må ikke blive for varmt.

  1. Pisk æg, rørsukker og kornene af en vaniljestang, til det bliver luftigt.

  2. Tilsæt det smeltede smør, imens du pisker.

  3. Vend mandelmelet, skallen af 1 appelsin og saften fra 1⁄2 appelsin, så det bliver vendt godt rundt, og så appelsinskallen er jævnt fordelt i hele dejen.

  4. Sigt 4 spsk hvedemel i dejen, og vend det hele sammen med en dejskraber.

  5. Beklæd bunden af en 22 cm springform, og smør siderne med lidt smør. Fordel dejen i springformen. Drys herefter hakket mørk chokolade ud over dejen, og tryk det let ned i dejen – chokoladen behøver ikke være helt dækket af dej.

  6. Bag kagen i 30 min ved 180 grader. Hvis overfladen begynder at blive for mørk, kan du dække den til med lidt sølvpapir – men den må godt være gylden.

Tip! Hvis du ikke kan tåle hvedemel, kan du udskifte hvedemelet med 50 g ekstra mandler, der blendes til mandelmel.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!