Opskrift: Efterårslasagne med græskar

Den klassiske lasagne har fået et twist af efterårets hovedingrediens: græskar! Græskarret giver god fylde og gør lasagnen lækker cremet. Skynd dig ud og få fat i de sidste græskar, og servér lasagnen med en simpel grøn salat.

Ingredienser (6 pers)

1 hokkaidogræskar (ca 600 g skrællet og skåret i tern)
1 stort løg
3 fed hvidløg
3 snackpeber
400 g. oksekød
1 dåse hakkede tomater
250 g frisk spinat chiliflager
2 tsk timian
salt + peber lasagneplader
450 g hytteost
150 g revet ost

Fremgangsmåde

1. Start med at skære græskarret ud i mindre tern, og skær skrællen væk. Kog græskarternene i rigeligt vand, til de er helt møre.

2. Hak løg og hvidløg fint, og skær snackpeber i mindre stykker.

3. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt herefter hakket oksekød, og svits, indtil kødet er brunet godt igennem.

4. Tilsæt nu peberfrugt, græskar og hakkede tomater. Rør det hele godt sammen, og sørg for, at noget af græskarret bliver most, så det giver en cremet konsistens til kødsovsen.

5. Tilsæt timian, chili, salt og peber, og lad det simre i minimum 15 min. Smag til med krydderier igen til sidst.

6. Skyl nu spinaten og damp den på en pande med lidt olie, så spinaten falder sammen.

7. Saml lasagnen ved at smøre et lag kødsovs i bunden af et ildfast fad. Byg herefter ovenpå med et lag lasagneplader, et lag kødsovs, spinat, hytteost, og fortsæt til der ikke er mere. Slut af med et lag kødsovs, spinat og hytteost.

8. Bag lasagnen ved 200 grader i 25 min. Fordel herefter revet ost ud over lasagnen, og bag den yderligere i 20 min.

9. Lad lasagnen stå og sætte sig i 10 min inden den serveres med en grøn salat og evt lidt frisk timian til toppen.

 

Tip! Hokkaidogræskar kan sagtens skiftes ud med et butternut squash græskar.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!