Opskrift: Frisk kokoskage med citron og hvid chokoladecreme

Kokos, citron og hvid chokolade er en fantastisk kombination, og duften, der spreder sig i køkkenet, er helt uimodståelig. Og med et snetæppe af hvid chokoladecreme på toppen, gør den sig godt som den søde afslutning på middagen med veninderne.

Ingredienser (springform 20 cm)

100 g mandler

35 g kokosmel

2 æg

100 g rørsukker

100 g smeltet smør

Saft og skal fra 1 øko citron

2,5 dl piskefløde

75 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave chokoladeganachen til chokoladecremen. Hak den hvide chokolade, og hæld det i en skål. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet, og hæld det lidt efter lidt over den hvide chokolade, så chokoladen smelter ud i fløden. Læg film tæt ned til chokoladeganachen, så der ikke dannes kondens, og lad det stå på køl i minimum 4 timer.
  2. Blend mandlerne fint til mandelmel.
  3. Pisk æg og rørsukker luftigt, og tilsæt det smeltede smør, imens der piskes.
  4. Vend mandelmel, kokosmel, citronsaft og citronskal i dejen, så det hele er godt fordelt.
  5. Find en 20 cm springform frem, kom bagepapir i bunden, og smør den i siderne. Hæld dejen i springformen, og bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i ca 25 minutter. Tjek efter med en pind, at den er gennembagt, men den skal stadig være fugtig.
  6. Lad kagen køle helt af – gerne i køleskab, så den bliver helt kold – ligesom chokoladecremen.
  7. Tag chokoladeganachen ud af køleskabet, og pisk den, til den får konsistens som flødeskum. Pas endelig på med ikke at overpiske den!
  8. Top kagen med chokoladecremen og lidt ekstra revet citronskal.
Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!