Opskrift: Fyldig og proteinrig lasagne – helt uden kød

Det er grønt med grønt på, men smagen og konsistensen er super lækker, og det er en kanon måde at øge dit grøntindtag på! Jeg har valgt at lave en mere proteinrig bechamel, nu da der ikke er kød i selve fyldet – men den ‘gammeldaws’ bechamel ville også fungere til. 
 

4 personer - eller til 2 middage til 2 personer

400g champignon 
3 gulerødder
1 stort løg eller 2 små 3 fed hvidløg
1 dåse flået tomater
3 dl linser 
200 g spinat
1 dl stærk grøntsagsfond
 
Pastaplader eller 2 squash skåret i 0,5 cm skiver

Bechamel sauce*

250g hytteost
25g parmesan
3 dl mælk
peber
1/2 tsk muskat
*saucen kan også erstattes af en færdiglavet  

Skær champignon, gulerødder og løg i tern. Hak hvidløg fint. Varm olien op, og svits disse i. Giv det er par minutter, og tilføj de to tomatpuréer, linser samt grøntsagsfond. Lad det koge i ca. 30 minutter. Bland hytteost, parmesan, mælk, muskat og peber sammen. Kom pastaplader eller squash i et fad. Kom 1/3 spinatblade oven på, så 1/3 sauce samt halvdelen af fyldet. Dernæst nye plader, så spinat, så 1/3 af saucen og resten af fyldet. Slut af med pastaplader og resten af saucen, og gratinér med ost. Bag ca. 40 minutter ved 200 grader, hvis det er pastaplader, og ca. 25 minutter hvis det er squash plader.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Læs mere fra samme kategori