Opskrift: Grøn suppe med masser af fibre

Suppe er en herlig måde at få en masse grønt på, og så behøver ddu ikke tygge dig igennem det hele. Med suppen får du samtidig glæde af alle de sunde fibre, der er i grøntsagerne. De grønne grøntsager er som regel meget proteinrige, og både bønner og grønkål er ingen undtagelse. Derfor er suppen meget proteinrig. Den mætter skønt, uden er uden særlig mange kalorier. Win-win og i ægte januar ånd!

Suppe, 2 personer

300g grønkål, vægten er inkl. stilke
300g grønne bønner (harocot verts) + lidt til pynt
1 lille porre
Saft af 1/2 citron eller 1 lime 
2 fed hvidløg
5 dl grøntsags bouillon
4 spsk oliven olie
1 dl fløde 9%
Peber
Evt 1 håndfuld basilikum eller koriander 
 
Fyld 
150g hytteost
100g kylling
 
Snit hvidløg og porre fint. Nip grønkålen af stilkene. Varm olien op, og kom hvidløg og porre på. Svits et par minutter, og kom grønkål og bønner i sammen med bouillonen. Lad det hele simre, til det er mørt. Hak imens kylling til tern, og steg det i lidt olie. Krydr med salt og peber. Lad suppen køle let af, og blend med citron, peber og fløde, samt eventuelt basilikum. 
 
Servér suppen med hytteost, kylling og lidt ekstra bønner. Er du meget sulten eller aktiv, bør du spise en skive grovbrød eller rugbrød til.
 
Tip: du kan evt bruge broccoli eller ærter i stedet for bønner. Tilføj evt chili og paprika til stegning af kylling for en spicy udgave, eller undlad det helt, og erstat med kikærter eller kidneybeans for en vegetarisk version.
Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!