Opskrift: Indisk oksesimreret

Gryderetter, simreretter og lignende hører sig efteråret til. Denne version er med oksekød, men du kan sagtens bruge både kylling og svinekød i stedet. I retten her har jeg suppleret med linser, for at spare lidt på kødet, hvor resultatet stadig er fyldigt, smagfuldt og mættende. Lav gerne en dobbelt portion, og frys ned – så er der nem mad til en travl dag.
2 prs
2 spsk olie
200 g. oksekød i tern
1 dl røde linser
2 fed hvidløg
400g grøntsager (fx gulerod, bladselleri og peberfrugt – brug hvad du har)
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. sort peber (gerne friskkværnet)
1/2 tsk. stødt chili
1 tsk friskrevet ingefær ( eller 1/2 tsk stødt)
½ tsk. stødt kanel
1 dåse flået/hakket tomater
1 dl cremefraiche 18%
1 spsk. eddike
1/2 tsk. salt
½ tsk. Sukker
Skær kød og grøntsager i tern. Kom alle krydderier på en tør pande og ”brænd” dem af i et minut på fuld blus. Kom olie, hvidløg og oksekød på. Brun det sammen med krydderierne. Kom herefter de skårne grøntsager i sammen med de hakkede tomater, eddike, salt, sukker og linser. Lad det simre ved svag varme i 60 minutter. Rør herefter cremefraiche i, smag til med salt, og server.