Opskrift: Indisk oksesimreret

Gryderetter, simreretter og lignende hører sig efteråret til. Denne version er med oksekød, men du kan sagtens bruge både kylling og svinekød i stedet. I retten her har jeg suppleret med linser, for at spare lidt på kødet, hvor resultatet stadig er fyldigt, smagfuldt og mættende. Lav gerne en dobbelt portion, og frys ned – så er der nem mad til en travl dag.

 

2 prs

2 spsk olie

200 g. oksekød i tern

1 dl røde linser

2 fed hvidløg

400g grøntsager (fx gulerod, bladselleri og peberfrugt – brug hvad du har)

 

1/2 tsk. stødt spidskommen

1/2 tsk. stødt koriander

1 tsk. gurkemeje

1/2 tsk. sort peber (gerne friskkværnet)

1/2 tsk. stødt chili

1 tsk friskrevet ingefær ( eller 1/2 tsk stødt)

½ tsk. stødt kanel

 

1 dåse flået/hakket tomater

1 dl  cremefraiche 18%

1 spsk. eddike

1/2 tsk. salt

½ tsk. Sukker

 

Skær kød og grøntsager i tern. Kom alle krydderier på en tør pande og ”brænd” dem af i et minut på fuld blus. Kom olie, hvidløg og oksekød på. Brun det sammen med krydderierne. Kom herefter de skårne grøntsager i sammen med de hakkede tomater, eddike, salt, sukker og linser. Lad det simre ved svag varme i 60 minutter. Rør herefter cremefraiche i, smag til med salt, og server.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Læs mere fra samme kategori