Opskrift: Lækker ingefærkage med appelsinglasur og et twist af lakrids

Kagen har fået et twist af lakrids, og et frisk pust syrlig appelsinglasur, hvilket gør, der spreder sig en duft af jul, når kagen tilberedes. Hvis du er lakridselsker, kan du sagtens snige lidt mere lakrids i. Server den til en kop kaffe eller med et glas varm gløgg, hvis det skal være rigtig julet.

Ingredienser (18-20 cm springform)

Kage

2 æg
50 g. rørsukker
50 g. brun farin
100 g. smør
50 g. mandler
80 g. Hvedemel
1 stor spsk sød lakridssirup (Sweet Liquorice Syrup fra Johan Bülow)
1,5 tsk fint lakridspulver (Fine Liquorice Powder fra Johan Bülow)
1 tsk kanel
1⁄2 tsk stødt ingefær
1⁄2 tsk bagepulver

Glasur

Friskpresset appelsinsaft
Flormelis
Appelsinskal

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende mandlerne helt fint, så det bliver til mandelmel.

  2. Smelt smørret i en gryde, til det kun lige er smeltet.

  3. Pisk æg, rørsukker, brun farin og lakridssirup, til det bliver luftigt.

  4. Tilsæt det smeltede smør, imens du pisker.

  5. Vend mandelmel, kanel, stødt ingefær, lakridspulver og bagepulver i dejen, så der ikke er nogen klumper.

  6. Sigt til sidst hvedemelet, og vend det i dejen, til dejen er jævn.

  7. Beklæd bunden af en 20 cm springform, og smør siderne med lidt smør. Fordel dejen i

    springformen.

  8. Bag kagen i 22-25 min ved 180 grader. Tjek med en pind, at der ikke hænger dej fast, når du

    stikker den i kagen.

  9. Lad kagen køle af. Lav imens glasuren ved at blande flormelis og appelsinsaft, til det får en ret

    tyk konsistens. Fordel glasuren ud over den afkølede kage ved at hælde den ud over midten, og

    lad den flyde lidt ned af siderne.

  10. Riv lidt appelsinskal ud over kagen inden servering.

Tip! Du kan sagtens fordoble opskriften og bage den i en lille bradepande – Det gør den perfekt at medbringe til kollegaerne på arbejdet.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!