Opskrift: Lækker oksegryde, du kan varme dig på

Det er hunde koldt uden for – og det kalder på varm mad! Denne gryderet passer sig selv, så selvom der går lidt tid fra køleskabet til tallerken, så er din arbejdstid minimal. Du kan med fordel vælge nogle billige udskæringer af oksekød, for det skal nok nå at blive mørt med så mange timer på komfuret. Er du ikke til oksekød, kan du komme hele kyllingelår i i stedet.

Gryderet til 2 personer til 2 middage

(Frys reten ned, eller lav dobbeltportion af tilbehøret – så er der mad til 4 personer)

600g oksekød i tern

1 løg

4 hvidløg

1 dåse hakket tomater

2 dl rødvin

300g rodfrugter – jeg har brugt knoldselleri og gulerod

2 røde peberfrugter

1 lille dåse koncentreret tomat puré

evt. 1 rød chili

3 tsk røget paprika (almindelig kan også bruges)

1 stilk frisk rosemarin – eller 3 tsk tørret

evt 2 laurbærblade

2-3 spsk olivenolie

Salt og peber (evt også lidt hele peberkorn)

 

Kartoffelmos (til 2 personer)

500g kartofler

2 spsk smør

½-1 dl mælk

salt og peber

Brun kødet i olien med lidt salt og peber. Tilsæt løg og hvidløg, og svits videre et par minutter. Tilsæt rodfrugter, chili og paprika, og svits nogle minutter igen. Bland tomatpuré og peberfrugt i, og rør det godt rundt. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og rosmarin. Svits yderligere et par minutter, og tilsæt så de hakkede tomater og rødvin, og lad det simre i 2 timer ved svag varme, indtil det er godt kogt ind.

Lav imens kartoffelmosen: kog kartofler, eller bag dem i ovnen, hvis de er lidt større i det. Når de er helt møre, tages skrællen af, og de kommes i en skål med smør. Jeg synes det passer bedst til en gryderet med en rustik mos, det samler ligesom lidt mere sovs på en skefuld. Derfor moser jeg det med en kartoffelstamper eller gaffel, og rører det blødt med lidt mælk. Smag til med salt og peber.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!