Opskrift: Low carb-grød uden gluten

Jeg elsker grød. Der er noget hyggeligt over det, og det giver en dejlig energi, samtidig med at det ligger behageligt i maven. Jeg spiser ikke gluten, og derfor er alle former for korn-baseret grød udelukket. Disse typer får ofte dit blodsukker til at give et ordentligt udsving, da der ikke er synderligt med protein i, ej heller fedt. Det samme gør sig gældende med ris-baseret grød.

Derfor har jeg gennem længere tid lavet frø- og nøddegrød. Fuld af protein fra æg, nødder, frø og mælk og også mange gode fibre for maven. Du kan variere det efter, hvilke nødder og frø du har - og eventuelt bare blande dem til en "restegrød". 

2 personer

2 æg

4 dl mælk

2 dl frø og nødder, gem ca. 20 gram til pynt. Her har jeg brugt hørfrø og mandler

1/2 banan (kan udelades, eller erstattes af æble)

2 spsk tørret bær

2 spsk skyr

2 kværn salt eller 1 tsk soya 

Evt. et lille drys rå vanilje, kokosflager og/eller kanel.

Blend frø og nødder, med undtagelse af de ca. 20 g til pynten. Skær bananen i små stykker. Bland mælk og æg. Lad en gryde varme op og kom æggemælken i, herefter nødde/frø mel, banan, bær, salt og evt. vanilje. Lad det koge sammen til det tykner, Jo længere tid du giver den, jo tykkere og fastere i konsistensen bliver den. Server i to skåle med en klat skyr på hver. Top med resten af nødderne og evt. med lidt kokosflager og kanel for at give grøden lidt kant. 

Tip: For en mælkefri variant kan du sagtens erstatte mælken med enten kokosmælk, sesammælk, hasselnøddemælk eller mandelmælk. I stedet for skyr kan du bruge kokosfløde (den øverste del af en fed kokosmælk). Hvis du vil have grøden sødere, kan du drysse den med lidt stevia, sukrin eller palmesukker – som alle tre er naturlige sødemidler, der ikke påvirker dit blodsukker, og stadig giver dig en lowcarb grød.

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!