Hjemmelavet julemüsli
Spice morgenmåltidet op med jule-müsli med kanel. Mums! © Woman

Lav din egen jule-müsli med denne nemme opskrift

... Og lad duften af kanel sprede sig i dit hjem

9. december 2018 af Michelle Andersen

Mhhh, julen er fyldt med godter, lækker mad og gløgg i lange baner – og vi er kæmpe fans af det! Faktisk kan vi ikke rigtig få nok af alle de lækre, varme julekrydderier, og derfor har vi eksperimenteret med at få dem ind i morgenmåltidet også. Det kom der en ret lækker opskrift ud af. Og den deler vi selvfølgelig med dig. God appetit! 

Det skal du bruge til at lave hjemmelavet jule-müsli

  • 100 gram mandler
  • 100 gram valnødder
  • 250 gram havregryn 
  • 50 gram solsikkekerner
  • 6 spiseskefulde honning 
  • 3 spiseskefulde kokosolie 
  • 3 stjerneanis 
  • 3 teskefulde kanel 

Du kan selvfølgelig udskifte nødderne med lige præcis de nødder, du bedst kan lide. Du kan også sagtens putte flere eller færre nødder i alt efter, hvad du har lyst til. 

Opskriften giver cirka jule-müsli til en person i to uger – alt efter hvor meget du kommer til at snacke af den selvfølgelig. 

Sådan laver du jule-müsli 

  1. Tænd ovnen på 175 grader top og bundvarme (hvis du bruger varmluft, skal du nok skrue lidt ned for varmen).
  2. Find en bageplade frem, og læg et stykke bagepapir på.
  3. Hak valnødder og mandler groft.
  4. Fordel havregryn, valnødder, mandler og solsikkekerner ud over bagepladen.
  5. Smelt kokosolie, honning, kanel og stjerneanis i en lille gryde eller kasserolle ved lav varme. Blandingen skal ikke koge, men bare smelte og blive til en ensartet masse. 
  6. Når massen er smeltet, hældes det hele henover de tørre ingredienser på bagepladen. Bland det sammen med en ske, indtil alle de tørre ingredienser er blevet dækket af den varme, flydende masse. 
  7. Tryk müslien flad med en ske, så den fylder næsten hele bagepladen. Husk at tage de tre stjerneanis fra, inden du putter bagepladen i ovnen. De er ikke sjove at bide i. 
  8. Sæt bagepladen i ovnen og bag jule-müslien i cirka 17 minutter. Hold øje med den undervejs, mens duften af kanel spreder sig. Alle ovne er forskellige, så det kan godt være, at din müsli skal have lidt kortere eller længere tid i ovnen. 
  9. Lad jule-müslien køle af, inden du hælder den ned i et glas eller i en anden beholder. 

Voila, så er der lækker, hjemmelavet jule-müsli, som du kan glæde dig med hver evig eneste morgen indtil jul. Lyder det ikke herligt? Det synes vi. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori