Der er mange gode grunde til at drikke et ingefærshot et par gange om ugen! Desværre kan du hurtigt springe dit madbudget, hvis du skal købe dem i et supermarked, da et shot ofte koster op til 30 kroner (!).
Men sådan behøves det slet ikke at være. Med denne opskrift på hjemmelavede ingefærshots kan du nemlig både nemt, hurtigt og billigt lave dine egne, som kan opbevares i køleskabet. Smartere bliver det ikke!
Hvorfor drikke ingefærshots?
Du kan med fordel gøre et ingefærshot til en del af din routine et par gange om ugen. De bitre, gule shots er nemlig gode for kroppen på mange måder.
Ingefær kan blandt andet styrke dit immunforsvar, modvirke kvalme, mindske betændelsestilstande og lindre gigtsmerter og ømme muskler.
Ingefærknolden med den sjove, krogede form er altså uden tvivl en gave, du kan give dig selv ved at indtage den. Og det kan du gøre på flere forskellige måder – en af dem er gennem ingefærshots.
Ingredienser til ingefærshots
Opskrift til cirka 1,5 liter:
- 2 citroner med skal (helst økologiske)
- 200 gram ingefær
- 1,5 liter vand
Hvis du vil give ekstra smag til dine ingefærshots, kan du tilføje forskellige ingredienser efter behov. Vælg en til to af nedenstående ingredienser til dine ingefærshots.
Til en opskrift på 1,5 liter ingefærshots kan du tilføje:
- 4 spiseskefulde honning
- 1 til 2 chili
- Saft fra 2 æbler
- 75 gram gurkemeje-rod
- Et frisk bundt mynte
- Juice fra 2 gulerødder
- Juice fra 2 rødbeder
Sådan laver du ingefærshots
Når du har valgt, hvilken smag dine ingefærshots skal have, er det bare om at komme i gang.
Sådan gør du:
- Rens dine ingefær og skær dem i stykker (hvis de ikke er økologiske, er det en god ide at skælle dem)
- Skær citronerne i skiver (undlad skrællen hvis ikke du ønsker, at dine ingefærshots bliver for bitre)
- Hæld vand i en gryde og tilsæt ingefær og citron
- Lad det simre i gryden i cirka 45 minutter
- Sluk for varmen og lad det trække i cirka 10 minutter
- Si nu væsken fra og sæt den på køl
Voila, nu har du lavet dine helt egne ingefærshots, som du kan opbevare i køleskabet i op til en uge.