En lun sommeraften rundt om bålet med vennerne eller familien er noget helt specielt. Hvis du ovenikøbet har lavet en lækker snobrødsdej til anledningen, er du næsten garanteret en klapsalve af selskabet, for snobrødsbagning gør aftenen (endnu) hyggeligere! Og så er duften af brød og bål altså en helt fantastisk kombination.
Hvorfor snobrød?
Det virker måske lidt underligt at vikle en lang pølse dej rundt om en pind, men det er sandsynligvis den måde, at hele brødets historie er startet på. Det er meget muligt, at det allerførste brød, der er bagt, har været et fladbrød, som blev bagt på store sten i et bål, eller som et snobrød, hvor snobrødsdejen er blevet viklet rundt om en pind og bagt over bålet.
At vi stadig kan finde glæde og skabe hyggelige minder rundt om bålet, når den står på snobrødsbagning, er kun skønt!

Det skal du bruge til opskriften på snobrød
Hvis du netop står og skal til at bage snobrød på bålet, er det heldigvis ikke så mange ingredienser, du skal have fat i. Måske kan du lave en lækker dej til snobrød med det, du allerede har i køkkenet.
Her er, hvad du skal bruge til opskriften på snobrød. Der er til cirka 16 stykker.
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 2 spsk olie
- Cirka 800 gram mel (indtil snobrødsdejen ikke klistrer!)
- Lidt salt
Sådan laver du snobrødsdej
Alle ingredienserne til snobrødene æltes godt sammen i en skål. Lad snobrødsdejen hæve i 30 minutter.
Form herefter dejen rundt om en pind, og bag brødet over bålet, til det lyder hult, når du banker på det. Dit snobrød er helt færdig, når brødet slipper pinden nemt.