Snobrød viklet rundt om en pind
Få opskriften på snobrød med gær. © Getty Images

Du er nødt til at prøve opskriften på snobrød, du kan bage over bål

Den redder enhver sommeraften!

1. januar 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

En lun sommeraften rundt om bålet med vennerne eller familien er noget helt specielt. Hvis du ovenikøbet har lavet en lækker snobrødsdej til anledningen, er du næsten garanteret en klapsalve af selskabet, for snobrødsbagning gør aftenen (endnu) hyggeligere! Og så er duften af brød og bål altså en helt fantastisk kombination.

Hvorfor snobrød?

Det virker måske lidt underligt at vikle en lang pølse dej rundt om en pind, men det er sandsynligvis den måde, at hele brødets historie er startet på. Det er meget muligt, at det allerførste brød, der er bagt, har været et fladbrød, som blev bagt på store sten i et bål, eller som et snobrød, hvor snobrødsdejen er blevet viklet rundt om en pind og bagt over bålet. 

At vi stadig kan finde glæde og skabe hyggelige minder rundt om bålet, når den står på snobrødsbagning, er kun skønt!

Opskrift på snobrød til bål
Der er ikke noget som duften af snobrød over bål. © Getty Images

Det skal du bruge til opskriften på snobrød

Hvis du netop står og skal til at bage snobrød på bålet, er det heldigvis ikke så mange ingredienser, du skal have fat i. Måske kan du lave en lækker dej til snobrød med det, du allerede har i køkkenet.

Her er, hvad du skal bruge til opskriften på snobrød. Der er til cirka 16 stykker.

  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • Cirka 800 grad mel (indtil snobrødsdejen ikke klistrer!)
  • Lidt salt

Sådan laver du snobrødsdej

Alle ingredienserne til snobrødene æltes godt sammen i en skål. Lad snobrødsdejen hæve i 30 minutter. 

Form herefter dejen rundt om en pind, og bag brødet over bålet, til det lyder hult, når du banker på det. Dit snobrød er helt færdig, når brødet slipper pinden nemt. 

Kilde: Skovgaard Mølle- og Bagerimuseum

Læs mere fra samme kategori