Opskrift: Træt af tung mad? Prøv denne lækre vintersalat

Selvom vi varmer op til at vælte os i flæskesteg og kartofler, kan man jo godt træne mængderne i salat, ind til det for alvor går løs med julemaden. Jeg har valgt to af sæson skønneste kålarter, der strutter at sundhed og næring. Kål er også en af de mest proteinrige og fiberrige grøntsager, så tag endelig for dig!
 

2 personer

1 avocado
200g dansk økologidk grønkål
200g hvidkål eller vinter spidskål (du kan også bruge rødkål
1 stort dansk æble eller 2 små
3 dl kogte baluga linser 
 
Dressing 
3 spsk olivenolie 
2 spsk æbleedikke 
1,5 spsk akacie honning
1 spsk citronsaft 
salt
peber 
 
Rør dressingen godt sammen. Køb linserne kogte eller kog dem selv, som det første - eventuelt dagen før. Rib grønkål, og skær den og hvidkål fint. Vend linserne i, og kom dressingen over. "Massér" dressingen ind i kålen, og lad den rigtig gerne trække et par timer. Vend først æble og avocado i, når den skal serveres.
 
Tip: Er du frisk, smager både lakrids/vanilje eller kandelpulver rørt i salatdressingen godt sammen med peber. Prøv dig frem, inden du vender hele dressingen i salatan. 
Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!