Opskrift: Vaniljeprotein-pandekager uden sukker og mel

Jeg har lavet mange forskellige slags pandekageopskrifter – både gode og mindre gode. Jeg prøver altid at gøre mine pandekager sundere end de normale pandekager, så de indeholder mere næring og mætter mere. Det kan jo godt være svært at få noget sundt til at smage syndigt, men øvelse gør mester, og nu lykkedes det. Jeg har faktisk aldrig lavet en almindelig omgang pandekager. Du ved, dem med hvedemel, sukker, øl mm. Jeg synes da helt sikkert, at de smager godt, specielt med syltetøj, sukker, Nutella, is osv. Men jeg går mere ind for sundere alternativer, og så kan man jo også spise dét mere. 

Jeg har givet det et par (læs: mange) forsøg, og nu synes jeg virkelig, at jeg har fundet frem til en rigtig god opskrift. De smager meget neutralt og sødt, ligesom almindelig pandekager gør. De indeholder hverken sukker eller mel, i stedet har jeg, udover vaniljeproteinpulveret, brugt banan til at give pandekagerne sødme. Pandekagerne er rigtig gode som morgenmad eller frokost med lidt syltetøj og sukrin. Dog kan de også bruges som en lille snack om eftermiddagen, før/efter træning, eller bare når man har lyst til lidt sødt. 

Indgredienser til 7 STK.

  • 50g skyr
  • 2 æg
  • 3 æggehvider (ca. 120g)
  • 1 banan
  • 10g fiberhusk
  • 30g vaniljeproteinpulver

Rør de våde ingredienser godt sammen. Tilsæt de tørre ingredienser. Steg på en slip-let pande (på den måde undgik jeg olie/smør til stegningen).

Velbekomme, og I må have en fortsat god dag.

/Line

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!