Opskrift: Vis veninderne, at du er en sand flødebollemester

Har du absolut ingen nogen stopklods, når det kommer til flødeboller? Heldigvis er det slet ikke så svært at lave sine egne. Derfor må du heller ikke lade dig skræmme at sprøjteteknik og chokoladeovertræk. Mine flødeboller bliver heller ikke altid flotte og lige. Men altså – man skal jo også kunne se, at de er hjemmelavede. Og bare fordi de ser lidt rustikke ud, så smager de bestemt ikke dårligere af den grund.

Der er altså ikke nogen undskyldning for ikke at kaste sig ud i flødebolleprojektet. Lav dem sammen med en veninde, din kæreste eller din familie. Det er mega hyggeligt, og så kan I hjælpe hinanden med overtræk og pyntning.

Ingredienser (20 stk)

175 g marcipan

2 tsk Raw Liquiroce Powder fra Johan Bülow

Cayennepeber eller stødt stærk chili – husk at smage til.

110 g sukker

60 g glukosesirup

45 g vand

75 g pasteuriserede æggehvider

1,5 spsk sukker

20 g hindbærpulver frysetørret

250-300 g mørk chokolade 50-60 % (brug gerne 400 g, da det er nemmere at temperere og overtrække)

Fremgangsmåde

Ælt marcipan med lakridspulver og chili/cayenne. Tilsæt chili lidt af gangen, og smag til så det passer til dine smagsløg. Det skal bare være så man lige kan smage chilien.

Rul marcipanen ud i en højde på 2-3 mm på et bord let drysset med flormelis. Stik bunde ud med en lille udstikker på ca 3 cm (jeg brugte et snapseglas). Fortsæt indtil du ikke har mere marcipan. Placer bundende på bagepapir og bag dem 3 minutter ved 200 grader almindelig ovn, så de bliver meget let bagt. Lad bundene køle af.

Pisk æggehvider og 1,5 spsk sukker, til det er næsten stift. Kog vand, sukker og glukosesirup til en temperatur på 117 grader. Når sukkermassen har nået 117 grader tilsættes æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Herefter piskes hele massen i 12-15 minutter, til massen er helt stiv. Tilsæt hindbærpulver, og pisk det i. Put massen i en sprøjtepose med stor rund tylle, og sprøjt marengsen forsigtigt ud på bundene i små toppe. Sæt flødebollerne i et køligt rum i 2-3 timer, ind til de er tørret lidt på overfladen.

Smelt og temperer chokoladen. Hæld chokoladen i en dyb kop med plads til, at du kan få en flødebolle ned i. Dyp nu forsigtigt flødebollen i chokoladen, lad den dryppe kort af, og stil den på en plade beklædt med bagepapir eller sølvpapir. Drys med frysetørret hindbærpulver eller lidt ekstra lakrids.

Lad flødebollerne stivne (sæt dem eventuelt i køleskabet). Nu er der ikke andet for end at gå i krig med de lækreste hjemmelavede flødeboller i verden.

Velbekomme!

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!