Vaniljeis, Baileys og påskeæg
Vores tænder løber i vand ved tanken om den her dessert.© Baileys, Frederikke Wærens

Påskeæg, is og alkohol i én dessert? Det lyder som den perfekte kombination!

Hvem skal du dele denne dessert med i påsken?

30. marts 2021 af Sarah Østbjerg

Okay, glem alt om Dalgona iskaffen, som hittede sidste forår. Den her iskaffe med Baileys er den perfekte kombination af dessert og drink!

Vi har både prøvet kaffe med Baileys og Affogato, som er den klassiske vaniljeis med espressoshot, men vi har aldrig tænkt på at kombinere de to. Heldigvis for os har kogebogsforfatter Frederikke Wærens i samarbejde med Baileys udviklet en opskrift på den uimodståelige dessert.


Freakshake Baileys Original

Ingredienser til 2 glas:

  • 400 g vaniljeis
  • 3 dl sødmælk
  • 2 espresso shots
  • 1 dl Baileys Original
  • 1 lille håndfuld isterninger
  • 100 g mørk chokolade, smeltet
  • 100 g hvid chokolade, smeltet
  • Flødeskum af 2,5 dl piskefløde
  • 2-4 påskeæg

Fremgangsmåde:

Lad isen stå på køkkenbordet lidt, så den er blød og ikke alt for hård. Kom isen op i en blender sammen med sødmælk, espresso shots, Baileys og isterninger. Blend sammen til en ensartet og cremet milkshake. Kom den mørke smeltede chokolade i to glas: lidt i bunden og opad siderne. Dyp glassenes kanter i den hvide chokolade. Fordel milkshake i de to glas og pynt med flødeskum og ekstra chokoladesauce samt påskeæg. Velbekomme!

Vores tænder løber allerede i vand, og vi kan ikke vente til vi skal prøve denne lækre dessert af.

Vil du have andre lækre opskrifter og gode anbefalinger? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.