Pad thai med kylling

 

Det tager længere tid at bestille denne ret hos den lokale thai og hente den, end det tager at lave den. Og den smager nøjagtig lige så godt. Juster chilimængden så den passer til dit temperement og undlad kylling for en fyldig vegetarisk middag.

 

2 personer

100g soba nudler*

250g kylling 

200g broccoli

1 bakke bønnespirer 

1 rødløg

3 forårsløg - gem lidt af det grønne til servering

250g cahmpignon - gerne de brune

1 frisk chili

Sauce

2 fed hvidløg

4 spsk fiskesauce

saft af 1 lime

2 spsk eddike (æble eller riseddike)

2 tsk kokossukker

1 spsk soja  

1 spsk olie - gerne sesam eller jordnøddeolie til stegning

 

Rens champignon og skær champignon, kylling og broccoli i mundrette bidder. Hak løg og forårsløg groft og snit hvidløg fint. Nudlerne koges i en gryde for sig, til de er næsten al dente  - de skal steges igen med resten af retten, så er de helt udkogte bliver de for "smattet". Bland dressingen af fiskesauce, eddike, sukker og soja. Varm olien op og kom hvidløg, kylling og løg ved. Når alt kyllingen har fået stegeflade og løgene begynder at blive klare, tilsættes champignon, forårsløg og broccoli. Varm det hele godt igennem et par minutter. Til sidst kommes nudler og bønnespirer ved. Giv det 1 minuter og kom dressingen ved. Giv det det sidste minut og server med frisk chili og lidt ekstra forårsløg.

*sobanudler kan erstattes af hvilken nudeltype du er til. Jeg har brugt sobanudler fordi de er glutenfrie. Prøv i stedet grovnudler eller glasnudler. 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!