Pimpet rosenkål

Det er simpelthen så synd at rosenkål har fået et ry som en straf. For det er faktisk en rigtig dejlig dansk vinterkål - fuld af sundhed og lavt på kalorier. I bund og grund handler det om tilberedning, og lidt for mange har nok smag på den efter, den har kogt ca. 10 minutter for lang tid og lander slattent på tallerkenen. Hvis du rister dem i stedet for at koge dem, er der masser af bid i og den pruttede kålsmag holder sig på lang afstand!

2 personer

250g rosenkål

200g grønkål

100g fetaost/salat ost

Kernerne af 1/2 granatæbler 

Dressing

2 spsk olie, gerne valnøddeolie

2 spsk citronsaft

1 lille spsk kokossukker eller honning

Salt og peber

Skær den nederste del på stokken af rosenkålene af og skær dem i halve. Rib grønkålen og frigør kernerne fra 1/2 granatæble. Gør dette over en skål, da du så kan udnytte granatæblesaften til dressingen. Den overskydende granatæblesaft blandes med citronsaft, kokossukker/honning, olie, salt og peber. Steg rosenkålene gyldne i en lille smule smør eller olie. Når de har taget farve vendes grønkålen hurtigt ved og det hele tages af 2 minutter efter. Vend med dressing og arranger på en flad tallerken. Drys med granatæblekernerne og fetaosten.

 

 

 

Skulle der være nogle rosenkål tilovers kan du kaste dig over disse chips

 

En skålfuld

200g friske rosenkål

2-3 spsk olie

1 tsk krydderier efter smag

Pil bladene af rosenkålene. Dette gøres nemmest ved at skære stokken af og herefter løsne bladene. Du kan eventuelt også skære stokken af og herefter skære dem over på langs, så du kan se alle lagene. Herefter løsner du bladene med spidsen af en kniv. Put olie og krydderier i en frysepose sammen med kålbladene, pust luft i posen og ryst den, så olien bliver fordelt.

Spred ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 120 grader i 20 min. Men hold øje med dem, pludselig tager de farve. De er kun let sprøde når de kommer ud, men bliver helt crispy når de er kolde.

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!