Raw carrot cake

Tung, saftig og fantastisk sund gulerodskage. 3 slags nødder, med hver deres sunde egenskaber kombineret med gulerod og kokosolie.

6 personer 

1 dl valnødder

1,5 dl mandler

1 dl cashewnødder, natural

2 gulerødder

2 spsk kokosolie

1/2 dl rosiner

3 dl dadler

1 tsk kanel

2 tsk revet ingefær

1 dl vand

1 tsk rå vanille

Sæt cashewnødderne og mandlerne i blød i vand -  i hver deres skål. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine del af et rivejern. Pres saften fra, ved at klemme det revne gulerod med hænderne. Smelt kokosolien og udsten dadlerne. Blend mandler fint og tilsæt dadler, kokosolie, kanel, ingefær og gulerod. Blend godt sammen. Hak valnødderne groft og ælt disse og rosiner ind i dejen. Fordel i en form, evt. en springform. Gør blenderen ren og blend nu cashewnødder med vand og vanille. Har du ved en tilfældighed lechitin granulat, må du meget gerne tilføje 2 tsk - men det er ikke nødvendigt, så ingen skade sket ved at undvære det. Hæld cashewcremen over gulerodskage og stil koldt i 4 timer, eller i fryseren 1 time. 

Denne kage giver dig det bedste fra nødderne ved dels at have dem lagt i blød - hvorfor de er blødere for maven og fordøjelsen, og dels at have dem blendet - hvilket gør dem lettere for kroppen at optage og udnytte. Gulerodens sunde egenskaber, særligt A vitamin, styrker synet, og som et fedtopløseligt vitamin, bliver det fuldt ud udnyttet, med alle de gode fedtsyrer fra nødderne. Valnødder er en fantastisk kilde til omega 3 fedtsyre og er den nød med flest antioxidanter. Mandler indeholder mange fibre og proteiner, mindsker fedt om organer og maven, styrker dit immunforsvar og indeholder meget calcium til dine knogler. Cashewnødder indeholder meget zink, jern, og kalium, der hjælper dig til optimal blodprocent, sund hud, sundt blodtryk og en korrekt væskebalance. 

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!