Raw cheesecake med blåbær

Tomme kalorier fra sukker og kiks er byttet ud med næringsrige nødder, dadler og friske blåbær. Og så er den god til de sarte maver da den hverken indeholder gluten eller laktose!
En rigtig sommerkage der klæder et glas iskold hyldeblomst eller hvidvin .
Bund
150g mandler
100g dadler
2 spsk kokosolie
1 knivspids salt
Cheese cake lag
200g cashewnødder
1/2-1 dl vand
Saft af 1/2 øko citron + skallen
1/2 tsk rå vanille
1 spsk sukrin eller 3/4 dl lys akacie honning
1/2 dl kokosolie - gerne uden smag
200g blåbær
Læg cashewnødderne i blød i 8-12 timer. Herefter laves bunden: blend mandler til mel sammen med en knivspids salt. Tilføj dadler og smeltet kokosolie. Blend sammen til du har en helt samlet klump. Fodel flad og tæt ud i en springform og stil på køl eller frys. Herefter laves fyldet ved at blende cashewnødderne til så smooth en masse som muligt. Brug gerne en minihakker eller en foodprocessor. Tilføj vandet lidt efter lidt - start med den halve deciliter og vent med resten, til du har tiføjet kokosolie, citronsaft, vanille og honing eller sukrin. Det skal have konistens som meget let-pisket flødeskum. Har det ikke det, kan du tilføje det sidste vand. Kom halvdelen af blåbær på bunden af kagen og hæld cashew massen over. Fordel plant og slut af med resten af blåbær samt fint revet skal fra en økologisk citron. Stil på køl til dagen efter, eller mindst 4 timer.