Rødbede-carpaccio

De danske rødbeder er søde, sprøde og vitaminfulde - og lige hevet op af jorden, så selvfølgelig skal de med til bords! Hvad de mere er gode for end en skøn smag, kan du læse om i bagom rødbeden.

Brug salaten som tilbehør til et stykke kød og frisk grønt eller supplér med kikærter eller linser for en vegetarisk middag. 

 

2 personer

400g rødebeder - gerne økologiske

1 spsk sorte sesamfrø

Dressing

2 spsk tahin

2 spsk citronsaft

1 fed hvidløg

1 drys salt

1 drys kokossukker eller andet sødestof 

3 spsk vand - eller mere hvis du vil have den tyndere

 

Hvis rødbederne er helt nye og økologiske kan du nøjes med at børste og vaske dem godt, og ellers skal du skrælle dem. Skær dem herefter i ultra tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern til formålet. Hak hvidløget fint og bland dressingen. Kom sesamfrø over rødbederne og slut af med dressingen. 

 

Tip: Skal salaten stå et par timer inden servering, kan du komme 1 tsk olie ved de tynde rødbede skiver. Rod rundt i det så alle skiver har en lille bitte smule olie ved sig. Så får de ikke det udtørrede look. Har du ikke sorte sesamfrø kan de lyse selvfølgelig  også bruges. Dem vil jeg anbefale du kort rister af på en tør pande, så træder deres smag virkelig fint frem nemlig. 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!