Rødbederösti med laks

Laks har alle dage været utroligt lækkert. Prøv denne sommerversion, hvor laksen forkæles med af en lækker rødbederösti. En ting er sikkert - det bliver ikke sidste gang, du laver denne ret.
2 personer
250g laks
200g rødbede
200g knoldselleri
1 æg
1/2 dl hørfrø
1 dl hytteost
salt og peber
olie til stegning af rosti
100g frisk spinat
4 spsk creme fraiche
2 tsk citronsaft
purløg til pynt
smør til stegning af laks
1 tsk soja sauce
Bland creme fraiche med citronsaft og stil til side.
Riv rødbede og knoldselleri på et rivejern. Du kan også bruge andre rodfrugter, som jordskokker, kartofler, sød kartoffel eller persillerod. Klem de revne rodfrugter for overskydende vand. Blend hørfrøene til mel. Bland nu rodfrugt, æg, hørfrømel og hytteost. Giv det en nip salt og steg på panden i olie.
Steg laksebøfferne ved meget høj varme i smør og soja i nogle få minutter. De skal stadig være "bouncy", sådan at du ikke får den tørre og helt kedelige.
Fordel frisk spinat på rosti og herefter laksebøffen. Slut af med den syrlige cremefraiche dressing og top med purløg og grov peber.