Rødbederösti med laks

Laks har alle dage været utroligt lækkert. Prøv denne sommerversion, hvor laksen forkæles med af en lækker rødbederösti. En ting er sikkert - det bliver ikke sidste gang, du laver denne ret. 

 

2 personer

250g laks

200g rødbede

200g knoldselleri

1 æg

1/2 dl hørfrø

1 dl hytteost 

salt og peber

olie til stegning af rosti

100g frisk spinat

4 spsk creme fraiche

2 tsk citronsaft

purløg til pynt

smør til stegning af laks

1 tsk soja sauce

 

Bland creme fraiche med citronsaft og stil til side.

Riv rødbede og knoldselleri på et rivejern. Du kan også bruge andre rodfrugter, som jordskokker, kartofler, sød kartoffel eller persillerod. Klem de revne rodfrugter for overskydende vand. Blend hørfrøene til mel. Bland nu rodfrugt, æg, hørfrømel og hytteost. Giv det en nip salt og steg på panden i olie.

Steg laksebøfferne ved meget høj varme i smør og soja i nogle få minutter. De skal stadig være "bouncy", sådan at du ikke får den tørre og helt kedelige.  

Fordel frisk spinat på rosti og herefter laksebøffen. Slut af med den syrlige cremefraiche dressing og top med purløg og grov peber. 

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!