Rosenkålschips

Brug for en lille pause fra smagen af kanel og kardemomme? Eller måske går du og sparer kalorier til de kommende madorgier omkring juleaften? Eller også er du allerede på udkig efter den perfekte pre-dinner snack til nytår? Anyways - prøv disse lækre rosenkålchips, der er fuld af fibre og vitaminer samt en lille sund portion fedt. Kryder dem med dine egne yndlingskrydderier eller snup min farvorit med tørret hvidløgsalt, citronsaft og peber. Næsten ingen kalorier, men fuld af smag og crispyness.
En lille skål
200g friske rosenkål
2-3 spsk olie
1 tsk krydderier efter smag
Pil bladene af rosenkålene. Dette gøres nemmest ved at skære stokken af og herefter løsne bladene. Du kan eventuelt også skære stokken af og herefter skære dem over på langs, så du kan se alle lagene. Herefter løsner du bladene med spidsen af en kniv. Put olie og krydderier i en frysepose sammen med kålbladene, pust luft i posen og ryst den, så olien bliver fordelt.
Spred ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 120 grader i 20 min. Men hold øje med dem, pludselig tager de farve. De er kun let sprøde når de kommer ud, men bliver helt crispy når de er kolde.