Sådan her har du aldrig serveret din bananasplit før

Og her gik du og troede, at det bedste, man kunne grille, var pølser

1. juli 2016 af Maria Rothmar

Forbered karamellen om eftermiddagen, og smid bananerne på den varme grill, mens i spiser hovedret. De er færdige, når de er kulsorte udenpå og uimodståeligt varme, bløde og søde indeni. 

Det skal du bruge

1 dåse kondenseret mælk 

4 bananer

3⁄4 liter vaniljeis

Masser af hindbær

En håndfuld hakkede pistacienødder 

Sådan gør du

  • Pil etiketten af dåsen med kondenseret mælk, og prik to huller i toppen med en dåseåbner. 
  • Kom den i en kasserolle med kogende vand, der går næsten op til kanten af dåsen, og kog den i 4-6 timer. 
  • Tjek, at der hele tiden er vand i gryden. Lad dåsen køle lidt, åbn den, og rør indholdet sammen til en karamelmasse.
  • Læg bananerne på en varm grill, til de er helt sorte. Det tager mellem fem og 15 minutter, alt efter hvor meget varme de får.
  • Skær de varme bananer op, og fyld dem med is og hindbær. Top med karamelsauce og hakkede pistacienødder, og spis dem varme! 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman, og opskriften stammer oprindeligt fra Louisa Lorangs bog Grillbar