Sådan laver du dit eget glutenfrie morgenbrød

Glutenfrie brød kan være dyre at lave grundet de indgredienser, der skal i. Nødder er efterhånden et dyrt bekendtskab på grund af den danske nøddeafgift! Så har lavet en lav-budget version med frø og kerner. Det er et godt madbrød, godt med fibre og kalorielet. Der er godt nok mange frø/kerner i, og hele hørfrø og solsikkekerner optages ikke så nemt i kroppen. De giver dog god fylde, og sammen med squashen får du et billigt, blødt lowcarb brød.
1 brød
4 æg
1 dl kokosfibre
1 dl solsikkekerner
2 dl hørfrø
1 squash
2 dl skyr eller cremefraiche -
2 tsk salt
Riv squash, og klem vandet ud af. Kom æg, kokosfibre, squash, salt, 1 dl hørfrø og cremefraiche i en blender. Blend til en ensartet dej. Lad det stå i fem minutter så kokosfibrene suger væske. Bland de sidste hørfrø og solsikkekerner i. Smør en rugbrødsform, og bag i 60 minutter ved 170 grader.
Tip: Smager specielt godt til fiskepålæg som laks eller makrel - eller til en god ost!
Tåler du ikke mælk? Brug soja yoghurt eller 2 ekstra æg.