Saras spareskole: Få opskriften

Sara har lavet laks med pink salat til sine festgæster. Vil du have opskriften?

16. maj 2011 af Mette Andrea Boesgaard

Så har Spare-Sara igen været på mission - og i Woman nr. 164, der udkommer torsdag 19. maj 2011, har skønne Sara holdt stor fødselsdagsfest for 500 kr. Og hvad serverede hun så for sine gæster? Jo, det blev til pink salat med laks - og her kan du få opskriften:

 

PINK SALAT MED LAKS
4 personer


1/2 vandmelon

1 grapefrugt (helst rød)

Evt. 1/2 granatæble

150 g feta i tern



Dressing:

1 dl creme fraiche

Evt. 1/2 granatæble

Salt og peber



Laksen:

4 laksefileter (450 g)

Saften fra 1 lime

Salt og peber



Tænd ovnen på 175 grader (200 grader uden varmluft).

Salat: Halver melonen og skrab frugtkødet ud i små kugler med en teske. Kom kuglerne i en stor skål. Skær skrællen af grapefrugten med en skarp kniv. Der skal ikke være en hvid hinde tilbage. Halvér den på langs og igen på langs, skær den midterste hvide hinde væk, og skær den i tynde skiver. Kom skiverne op i skålen. Skær granatæblet over på tværs. Bank kernerne ud ved at holde snitfladen på det halve granatæble over en lille skål, mens du slår på den hårde skal med en grydeske. Pil de sidste kerner ud med fingrene, men undgå de hvidgule hinder, som er meget bitre. Kom halvdelen af granatkernerne op i skålen med grapefrugt. Kom fetaen op i skålen, og rør forsigtigt det hele sammen.


Dressing: Rør creme fraiche sammen med resten af granatæblet og gerne saften, hvis der er noget. Smag til med salt og peber.

Laks: Når ovnen er varm, lægger du fisken i en lille bradepande med bagepapir. Hæld limesaften over laksen, og drys med salt og peber. Bag i 15 minutter, til laksen er let fast ved tryk og netop gennembagt.


Anret: Kom salaten i en skål, læg laksen over, og pynt med en skefuld dressing.