Sprød svær på flæskestegen

Krisen er total hvis sværen er blød! For hvad er en flæskesteg uden sprød svær? Det er jo som januar uden udsalg... det hører sammen, så lad os lige få på plads hvordan dét gøres!

Inden stegningen:

Tjek om stegen er ridset ordenligt. Det vil sige, at der er ridset dybt ned i flæsket - helt ned til kødet, men ikke i selve kødet. Gnid flæsket ind i masser af salt. Lav en blanding af fint og groft salt, så får du både grove saltkorn på sværen - og så er du også sikker på, at det fine salt når  ned i alle hjørner og ridser. Sørg for også at få saltet gnedet ned mellem sværene.

Sæt stegen på en bagerist og lav et lille "støtteben" af staniol, hvis stegen ikke ligger plant på risten. Hvis den buer, stikker du sammenrullet staniol under den side der "halter", sådan at stegen ligger lige. Du skal altså udjævne forskellen. Fyld en bradepande med 1/2 liter vand og sæt stegen i en kold ovn. Tænd den på 200 grader og giv den 1 1/2 time. 

Skulle sværen ikke, mod alt forventning, være sprød efter 1 1/2 time, skruer du ovnen op på 250 grader, indtil den er. Bare hold godt øje med den, sådan at du ikke får brændt svær.

Så er der ikke et øje tørt når du serverer flæskedyret d. 24. december!

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!