Sursød kylling

 

Sursød kylling er en klassiker. Desværre er det ofte en sukker og stivelsesbombe på grund af det høje sukkerindhold i saucen og den ligegyldige stivelse fra nudlerne. Her har jeg lavet en sursødsovs uden sukker og med det gode, syrlige fra æblecidereddike. Narturligt og nemt. Derudover har jeg lavet "glasnudler" kinaradisse. For det første er det en voldsom billig grøntsag, for det andet, er nem at tilberede og kan spises både rå, stegt og kogt med. Den er rig på c-vitamin, kalium og magnesium - altså en langt bedre ernæringsmæssigt en nudler! Den sursøde sauce har fået et skud smagsneutral olie, da retten er meget lavt på kulhydrater. Så for at sikre en god mæthed og et fuldbyrdigt måltid, har jeg skruet op for det sunde fedt.

2 personer

300g kylling

30g cashewnødder

1 dåse flået tomater

1/2 dl æblecidereddike

3 spsk smagsneutral olie, der tåler opvarming

1 tsk tørret chili, eller 1 lille frisk rød

3 tsk stevia eller sukrin (kan erstattes af 1 spsk honning)

1 tsk soya

1/2 dåse ananas, eller 2 skiver frisk

300g kinaradisse

 

Skær kylling ud i tynde skiver. Skær ananas i mindre stykker. Hak chili fint. Svits chili af i olien og tilsæt kylling og soya. Tilsæt æblecidereddike og sukrin eller stevia. Tilsæt de flået tomater og til sidst ananas. Lad det simre til kyllingen er gennemstegt. Riv kinaradissen på et juliennejern eller en spiralizer. Fordel på to tallerkener og kom den varme sursøde kylling over. Top med cashewnødder.

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!