The Lowcarb Burger

Når man siger burger, tænker de fleste: MUMS, og derefter -- tomme kalorier, fedt der driver og dårlig samvittighed. Jeg spiser burger lige så tit jeg vil - og uden dårlig samvittighed! Jeg laver den bare selv - så ved jeg hvad jeg har i, og så bytter jeg brødet ud med squash - eller portobellosvampe. Prøv den, her lavet med squash, rodfrugtfritter og hvidløgsmayo.
2 personer.
”bolle”
4 skiver squash af 2 cm tykkelse
1 æg
1 dl sesamfrø
Eller
4 portobellosvampe
2 spsk olie
½ dl solsikkekerner.
Fyld:
1 avocado
en lille smule citronsaft
Evt 1/2 tsk. tørret chili
1 tomat
En håndfuld grøn salat
250 g hakket kyllingekød eller oksekød
1 tsk. paprika
salt, peber
4 skiver løg
2 skiver ost
2 skiver bacon
Rodfrugt fritter:
400g blandet rodfrugter
2 spsk olie
Krydderier efter smag, ellers bare lidt salt og peber
Dip:
1 dl skyr
½ dl mayo
2 fed hvidløg
salt, peber
Start med dine rodfrugt fritter: Skær alle rodfrugter ud til ”pommes” af ca 1 cm tykkelse og en 5 cm længde, eller hvad du nu er i humør til. Fordel olien over og kryder med dine farvoritkrydderier. Jeg bruger en urtesalt, lidt tørret purløg og peber. Fordel på en bageplade med bagepapir, og giv dem ca. 30 min i ovnen ved 200 grader. Tjek lige om de er godt møre inden du svinger dem på tallerkenen - no go med rå rodfrugter, nu når de skal lege pommesfrites..
Kryder squashskiverne med peber og en smule salt. Vend skiverne i det sammenpiskede æg og derefter i sesamfrø. Steg på en tør pande for fuld blus, indtil sesamfrøene har taget farve, herefter skruer du ned. De skal alt i alt have en 12 minutter (6 minutter på hver side). Bruger du portobellosvampe pensler du alle 4 med olie og ligger dem på en bageplade med den flade side nedaf. På de to af dem drysser du solsikkekerner. Alle svampene får en drys salt og peber. Giv dem ca. 20 min i en varm ovn, ved 200 grader.
Mos avocadoen og bland den med de fire skiver løg du har hakket groft. Det hele må godt være lidt chunky. Bland lidt citronsaft i, salt og godt med peber. Tilføj evt. lidt tørret chili hvis du kan lide en guarca med spark. Skær tomaten i skiver. Form det hakkede kød til 2 bøffer og kryder dem med paprika, salt og peber. (har du røget paprika er det helt genialt, hvis ikke, kan en almindelig også sagtens løfte opgaven). Hak salaten groft.
Dip:
Rør skyr, mayo, hvidløg, salt og peber sammen. Dette bliver en proteinholdig, let mayonaise, med undertoner af hvidløg. Super lækkert - og med kombinationen af sundt fedt og protein, får du altså en rigtig, rigtig sund dip. We like!
Nu skal det hele til at samles.
På den ene pande laver du dine boller hvis disse er af squash - ellers har du potobelloerne i ovnen med fritterne. På en anden pande steger du bøfferne og bacon. Dette gøres de sidste 10 min af bagetiden for fritterne.
Når squash eller portobelloerne er færdige, anrettes de således: bund, en god klat guarca, lidt salat, bøf, 1 skive ost, 1 skive bacon, 2 skiver tomat, top.
Dertil lægges fritter og hvidløgsmayo. Klap dig selv på skulderen og nyd din sunde burger!