Vegetarisk "kødsovs"

Gå efter de friske, danske og smagfulde gulerødder og rødbeder - og nyd en sund, fiberrig og varm ret. Rødbeder er andet end de syltede snitter vi finder på glas. Det kan du læse mere om i bagom rødbeden.

Linser er det oplagte valg, når man skal have god fylde og mæthed uden kød. De har en meget højt protein indhold og masser af gode fibre. Alt i alt er det en nem, lun og lækker ret til de kolde aftener. Og så er den billig! Her er en materiale pris på 18 kr – så selvom du køber ind for en smule mere første gang, du laver den, så er der altså til flere middage!

Hvem sagde, at det er dyrt at leve sundt?

 

2 personer

200g gulerødder

100g rødbede

1 dåse flået tomater

2 dl røde linser

1 dåse koncentreret tomatpuré

100g spinat

4 fed hvidløg

1 rødløg

1 spsk eddike

10g 80% chokolade

1 spsk soja

1 tsk chili

1-2 spsk olie

Vask linserne godt. Riv eller blend gulerod og rødbede fint. Hak løg og hvidløg. Varm olien op og sauter løgene klare. Kom chili ved. Tilsæt herefter hakkede tomater,gulerod, rødbede, tomatpuré, eddike,, spinat og linser. Lad det simre sammen uden låg i ca. 40 minutter, til linserne er møre. Rør chokoladen i til sidst og server med friske krydderurter og evt ost eller en klat cremefraiche.

 

Tip: Du kan selvfølgelig også tilføje hakket kød, men den er lækker fyldig uden også - så det er ikke en nødvendighed, men nærmere en smagssag. 

Få opskrifter på endnu flere lækre vegetarretter her.

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!