Verdens bedste broccolisalat

Jeg ved ikke om du har stået i samme situation - du vil lave broccolisalat, for det smager simpelthen så godt når man har fået det ude eller fra delikatessen - men det er efterhånden en rigtig dyr fornøjelse at købe, og det bliver bare aldrig det samme når man selv går i krig med bacon og broccoli. Sådan har jeg i hvert fald haft det, og der er gået rundt regnet 6-7 kg broccoli til, før jeg har fundet frem til opskriften. Det handler om tilberedning af ingredienserne og bacon fedt... Glæd dig!

 

1 broccolihoved

1 stort rødløg

1/2 dl tørret tranebær

1/2 dl solsikkekerner

1 dl mayonaise

2 dl skyr eller cremefraise 5%

1 tsk honning

2 tsk hvidvinseddike

En smule salt, lidt mere peber

150g bacon, de små stykker

Rist solsikkekernerne på en tør pande så de får lidt farve. Skær små buketter af broccolien og også gerne en del af stokken. Put det i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå med et låg over, så er broccolien meget, meget let "kogt". Hak tranebærne i mindre stykker. Hak løget i mindre firkantet stykker. Vend mayo med skyr eller cremefraise og tilsæt honning, hvidvinseddike, salt, peber, solsikkekerner og tranebær. Rist bacon på panden til det er sprødt. Tag af og put i dressingen. Du skal altså ikke lade dem dryppe af på fedttørrende papir! Tilsæt yderligere 2 tsk. baconfedt. Hæld vandet fra broccolien og tør det godt - det må endelig ikke være vådt, for så bliver dressingen sjasket. Put broccoli og rødløg i og vend det hele godt sammen. Giv det eventuelt et drys groft peber. 

Voila! Efter min mening, verdens bedste broccolisalat.

Lidt sund info: Broccoli har fået plads på listen over superfoods - og det er der god grund til. Den er rig på både C, A, B og E-vitamin og indeholder de såkaldte fytokemikalier, der er kendt for deres positive effekt på forebyggelse af kræft. Den indeholder også en del jern, calcium og gode fibre for din tarmflora. Og så er det en proteinrig grøntsag med hele 5,3 g pr. 100g. Når du koger broccolien ødelægger du mange af dens sunde egenskaber, så derfor bør du kun blanchere den eller spise den rå. A og E vitaminerne er fedtopløselige - derfor får du fuldt udbytte af dem, når du spiser broccolien i selskab med en sund fed dressing som denne.

Broccolisalat er en proteinrigt tilbehør, når du laver den som her: både skyr, solsikkekerner, bacon og broccoli indeholder en god portion protein - så det er en sund og mættende salat. Tilsæt kylling og lynhurtigt har et komplet måltid, der også er nemt at have med. Tørrede tranebær er den tørret frugt jeg oftest benytter på grund af dens høje C-vitamin indhold og postive effekt mod urinvejsinfektioner.

 

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!