Vintersuppe

 

 

En skøn vegetarisk ret i en tid hvor de fleste spiser rigeligt med tunge og fede kødretter. Giv derfor fordøjelsen et pusterum, med letkogte og lune grøntsager - og få samtidig rettet lidt op på dit grøntindtag. Jeg har hentet inspiration fra thaikøkkenet, men brugt danske grøntsager og fløde i stedet for kokosmælk. En god én at styrke sig på med fuld blus for vitaminerne!

2 personer

2 dl fløde

1,5 dl hvidvin

4 dl stærk grøntsagsbouillon 

800g grøntsager

4 fed hvidløg

50g cashew nødder

1 spsk olie

 

Snit grøntsagene i tern, strimler eller skriver. Brug hvad du har, eller hvad der er på tildbud. Jeg har brugt løg, broccoli, selleri, gulerod og ærter. Varm olien op, hak hvidløg og kom det i sammen med grøntsagerne (hvis du bruger broccoli eller andet kål, så vent med at komme disse i til 10 minutter før suppen er færdig, ellers er de lige vel gennemkogte). Sauter i et par minutter og kom hvidvin ved. Herefter tilsættes fløde, bouillon og cashewnødder. Lad det simre i 20 minutter og server. Du kan eventuelt serverer det med en skive grovbrød eller grovris.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!