Vintersuppe

En skøn vegetarisk ret i en tid hvor de fleste spiser rigeligt med tunge og fede kødretter. Giv derfor fordøjelsen et pusterum, med letkogte og lune grøntsager - og få samtidig rettet lidt op på dit grøntindtag. Jeg har hentet inspiration fra thaikøkkenet, men brugt danske grøntsager og fløde i stedet for kokosmælk. En god én at styrke sig på med fuld blus for vitaminerne!
2 personer
2 dl fløde
1,5 dl hvidvin
4 dl stærk grøntsagsbouillon
800g grøntsager
4 fed hvidløg
50g cashew nødder
1 spsk olie
Snit grøntsagene i tern, strimler eller skriver. Brug hvad du har, eller hvad der er på tildbud. Jeg har brugt løg, broccoli, selleri, gulerod og ærter. Varm olien op, hak hvidløg og kom det i sammen med grøntsagerne (hvis du bruger broccoli eller andet kål, så vent med at komme disse i til 10 minutter før suppen er færdig, ellers er de lige vel gennemkogte). Sauter i et par minutter og kom hvidvin ved. Herefter tilsættes fløde, bouillon og cashewnødder. Lad det simre i 20 minutter og server. Du kan eventuelt serverer det med en skive grovbrød eller grovris.